• EN ÆRE: Ingeborg Takle får være en del av OL-stafetten. - Dette er utrolig spennende å få være en del av den olympiske fakkelstafetten. Det er stort å vite at man er en del av noe så stort, sier Takle til bt.no.

    FOTO: SAMSUNG

Hun får bære OL-fakkelen

Ingeborg (31) er plukket ut til å løpe med OL-flammen sammen med tre andre nordmenn.

OL-fakkelen skal fraktes rundt i 70 dager fra 19. mai. Ingeborg Takle (31) fra Bergen er blant ildsjelene i Idretts-Norge som har fått det ærefulle oppdraget å løpe med flammen fra Hera-tempelet i Hellas.

- Det er utrolig spennende å få være en del av den olympiske fakkelstafetten. Det er stort å vite at man er en del av noe så stort, sier Takle til bt.no.

Håndplukket ildsjel

I en landsdekkende nominasjonskampanje kunne lokale idrettslag nominere unge ildsjeler som har vært gode forbilder i sitt nærmiljø.

Takle var en av flere hundre kandidater fra hele Norge var nominert. Tirsdag kom den endelige bekreftelsen på at hun var utvalgt.

- Det at noen har nominert meg for mitt arbeid for barn og unge, føles som en utrolig anerkjennelse. At en jury som vet mye om idrettsmiljøet også har plukket meg ut, understreker dette. Det er stort, sier hun.

Det var Norges Idrettsforbund, Dagbladet og Samsung som ledet konkurransen som jaktet på fire unge ildsjeler.

Fire norske bærere

De fire utvalgte fra Norge er:

  • Ingeborg Takle (31), som har vært en sentral leder i NBBF region vest i mange år. Hun har blant annet satt i gang treningsgrupper for rullestolbasket.
  • August Kind Svendsen (21) fra Nittedal, har vært aktiv innen sport i nærmiljøet siden han var liten, og har vært turntrener siden han var 13 år.
  • Linda Jacobsen (24) fra Harestua har vært en svært populær trener blant de unge i klubben sin.
  • Vegard Sjursen (27) fra Trondheim ble nominert som en viktig ungdomsleder i Trondheim Friidrett.

- Skal løpe med stil

Det var tidligere OL-deltaker Susann Goksør som overbrakte den endelige nyheten til Ingeborg.

- Det var en overraskelse å få beskjeden. Jeg lurte litt på om de hadde kontaktet rett person, sier Takle.

De fire fakkelbærerne reiser i begynnelsen av juni sammen med lagleder Goksør Bjerkrheim til Storbritannia for å delta i stafetten.

Ingeborg gleder seg til å reise over for å utføre æren og har tenkt å løpe sine 300 meter med stil.

- Taktikken er å løpe med stil, ikke for fort ikke for sakte, sier hun.

- Er du redd for at noe skal gå galt under ditt løp?

- Jeg tror ikke at noe galt kan skje, men hvis et eller annet går galt, så håper jeg det ikke skjer på min rute og heller noen andres, sier hun.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Sporten

Slik ble de valgt

1. I september i fjor kunne kandidater nomineres med gode begrunnelser via http://www.dagbladet.no/fakkelstafett.
2. De fire mest inspirerende begrunnelsene ble valgt ut av en jury bestående av Morten Schønfeldt fra Norges Idrettsforbund, Esten O. Sæther fra Dagbladet, Tommy Jensen fra Samsung, og ambassadør Susann Goksør Bjerkrheim. Juryen bedømte bidragene og valgte vinnere som ifølge deres mening passet best til beskrivelsen «en ung idealistisk idrettsleder for barne- og ungdomsidrett som gjør noe ekstraordinært og er et positivt forbilde for andre».
4. De fire ildssjelene som nå er valgt ut, får løpe med OL-fakkelen i 2012. De fire som nominerte vinnerne får en smarttelefon fra Samsung - Galaxy S II, verdi ca. kr 5300.

Kilde: db