• TAKKET FOR STØTTEN: Robin Dale Oen ved Osundet i Øygarden, der han og broren vokste opp.

    FOTO: SCANPIX

- Vi setter pris på alle de gode ordene om Alexander

Robin Dale Oen møtte pressen for første gang siden lillebroren Alexanders bortgang.

På dagen én måned etter dødsfallet til Alexander Dale Oen, holdt storebror Robin Dale Oen (31) en pressekonferanse i fjæresteinene i Osundet hjemme i Øygarden i dag.

Tydelig berørt takket han alle som har hjulpet familien i tiden etter dødsfallet, og mediene for å ha vist forståelse og holdt avstand.

- Det har vært en tøff tid. Vi setter pris på alle de gode ordene om Alexander. Vi har fulgt med på dekningen og lest mye av det som er blitt skrevet. Vi er glade for at det har kommet frem at han ikke bare var en stor idrettsutøver, men også et stort medmenneske, sier Robin Dale Oen.

Rørt av all støtten

Alexander Dale Oen døde brått 30. april 2012, 26 år gammel, i forbindelse med en treningsleir i USA. Lillebrorens tragiske bortgang har ikke endret hans og familiens syn på toppidrett.

Les også

Broren oppretter minnefond etter Alexander Dale Oen

Skal gi barn og ungdom opplevelser for livet.

 

Video

«Du var alt for oss,
du er alt for oss»

Robin Dale Oen tok et gripende farvel med sin kjære bror.

 

Les også

Alexander Dale Oen begravet i Øygarden

Rørende seremoni i fullsatt Blomvåg kirke.

- Toppidrett er helt fantastisk. Det handler ikke bare om medaljer, men også opplevelsene og vennene vi har fått. Det som har skjedd, har ikke endret vårt syn på toppidrett. Det har bare endret perspektivet vårt, sier Robin Dale Oen.

Etter OL i London hadde han og broren planer om å opprette et prosjekt for å hjelpe unge mennesker til å leve ut drømmene sine. I stedet er «The Dale Oen Experience» blitt et minnefond.

- Med fondet ønsker vi å gi en sjanse til barn som ikke har de muligheter vi selv hadde, sier han.

Har fått en halv million

Robin Dale Oen forteller at det har kommet inn 500.000 kroner fra private givere. I tillegg har Bergen kommune lovet 100.000 kroner i støtte.

Fondet skal gi barn og ungdom opplevelser for livet.

- Noen har gitt fra konfirmasjonspengene sine, andre selger krabber. Det er rørende å se den støtten vi har fått. Det er uansett forferdelig å miste broren sin, men dette betyr mye for oss, sier Robin Dale Oen.

Norges Svømmeforbund og Olympiatoppen er med på prosjektet. Landslagstrener Petter Løvberg og generalsekretær Bjørn Soleng i svømmeforbundet var begge i Øygarden for å støtte Robin Dale Oen på dagens pressekonferanse.

Han forteller at en ekspedisjon på Hardangervidda i september blir det første tiltaket. Ungdom fra hele landet kan melde sin interesse på fondets hjemmeside.

Siste fra Sporten

Bilder

MINNEFOND: Robin Dale Oen har opprettet minnefondet «The Dale Oen Experience». FOTO: METTE BUGGE