Det britiske reisemagasinet Wanderlust deler årlig ut « Wanderlust Travel Awards», der leserne er med på å kåre verdens beste innen tolv reiserelaterte kategorier, som «Beste by», «Beste land» og «Beste flyselskap».

I klassen for verdens beste internasjonale flyplass har Changi-flyplassen i Singapore hatt førsteplassen så lenge prisen har blitt delt ut. Men i årets kåring finner vi Flesland på sjetteplass, mellom Kuala Lumpur og Vancouver.

Det betyr at Flesland er Europas beste flyplass, om vi skal tro Wanderlust-leserne. Tre andre europeiske flyplasser har fått plass på listen, Zürich, Amsterdam og København på henholdsvis åttende, niende og tiende plass.

Fjær i hatten
Lufthavnsjef Dag Aksnes er overlykkelig over kåringen.

– Det er fantastisk kjekt at Flesland får internasjonal oppmerksomhet på denne måten, og at et stort publikum oppdager vår flotte beliggenhet ved fjordene. Dessuten er dette et viktig argument overfor flyselskapene med tanke på å få flere ruter. Det er en stor fjær i hatten for oss å bli rangert som topp ti, sier Aksnes.

Drømmereisen
Slik ser den ultimate drømmereisen ut, hvis vi setter den sammen etter Wanderlust-lesernes anbefalinger:

Du flyr fra Paro-flyplassen til Singapore, det vil si fra verdens nest beste til verdens beste flyplass. Med verdens beste flyselskap, Singapore Airlines. Derfra drar du til Japan, verdens beste land, og helst Kyoto, verdens nest beste by.

Reisen har du bestilt via verdens beste reisebyrå, Dragoman. Underveis leser du en bok av Bill Bryson, som er verdens beste reiseskribent, og du er iført klær og utstyr fra verdens beste produsent av reisegarderobe, Rohan.

Her er verdens ti beste flyplasser:

1. Singapore Changi

2. Paro (Bhutan)

3. Hong Kong International

4. Denver (USA)

5. Kuala Lumpur

6. Bergen, Flesland

7. Vancouver

8. Zürich

9. Amsterdam, Schiphol

10. København, Kastrup

I den andre enden av skalaen finner vi flyplassen i Agadir i Marokko, flyplassene i Minsk og Kaliningrad, og verdens aller dårligste flyplass, Cluj-Napoca i Romania.

Er Flesland en av verdens beste flyplasser? Si din mening her.