Rødt ønsker at deler av Nygårdsparken skal bli en betjent hundepark på dagtid.

Dermed kan de narkomane få et dagtilbud, mener partiet.

- Oslo har 9 hundeparker, Stavanger 5. Bergen har null. Det er på tide at også vi får en, sier Rødts andrekandidat Anna Kathrine Eltvik til BT på partiets valgkampåpning tirsdag.

Eltvik mener et slikt tilbud i Nygårdsparken kan gi de narkomane et dagtilbud med tilsyn - og samtidig være gunstig for byens hundeeiere. 

Forslaget omtalles i Rødts partiprogram og er enstemmig vedtatt i partiet.

Narkomane hundepassere

Eltvik som til daglig arbeider som miljøterapeut i barnevernet, mener hundepass kan være god terapi for rusavhengige.

- Et sted må man begynne for å løse problemene slik at Nygårdsparken igjen blir en park for alle. Forskning viser også at hunder er viktig i rusomsorg.

- Ville du selv følt det trygt å gi hunden din til en narkoman hundepasser?

- Ja, det ville jeg dersom de narkomane hadde hatt tilsyn av en miljøarbeider eller tilsvarende. Mange av de narkomane trenger mer kunnskap om hund, og det ville de fått gjennom en slik ordning.

Positiv respons

Rødt-politikeren sier hun utelukkende har møtt positiv respons på forslaget.

- Jeg har snakket med mange hundeeiere og alle ser positivt på ideen, sier hun.

Ordførerkandidat for Rødt, Torstein Dahle, støtter partifellens argumenter.

- Dette må selvsagt gjennomføres i tett samarbeid med beboerne og Velforeningen rundt parken. Forslaget vårt er et godt tiltak som kan bedre miljøet i parken, supplerer han.

- Kan ikke støtte dette

Knut Schjelderup Bjerke, styreleder Nygårdsparkens Venner er skeptisk til forslaget.

- Jeg synes programerklæringen er meget uspesifikk, dulgt og sier ingenting.  jeg kan ikke se at det er et tilbud i pakt med parkens bruksstatutter – i alle fall ikke tilbud generelt for byens befolkning.

Schjelderup Bjerke tror at en betjent hundepark/hundepassenter nødvendigvis må innebære en innhegning av enkelte områder.

- Det vil innebære at en del av parken gjøres utilgjengelig for folk, det er vi i mot. I tillegg blir det antagelig mye støy som både naboer og brukere av parken helt klart vil ha seg frabedt. Dette forslaget  kan ikke støttes av Nygårdsparkens Venner, konkluderer han.

Hva synes du om Rødts forslag?

Si din mening i kommentarfeltet under!