• BEKYMRET: Norge kan bli uten en slagkraftig venstreside, mener SV-leder Audun Lysbakken.

    FOTO: Scanpix (arkiv)

SV: - Nå gjelder det venstresidens overlevelse

Etter krisemålingene i helgen innkalte SV-ledelsen til hastepressekonferanse søndag.

- Vi ber alle våre venner mobilisere, for nå står det om hele venstresidens fremtid, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Målingene for NRK og Aftenposten i helgen viste nye sjokktall for SV med en oppslutning på henholdsvis rekordlave 2,5 prosent og 3,1 prosent.

- Med disse tallene har denne valgkampen fått et tydelig nytt mål og en ny dimensjon for oss. Det handler ikke lenger om hvilken regjering landet skal ha, det handler om Norge skal bli et land uten en slagkraftig venstreside, sier Lysbakken.

- Dersom SV havner under sperregrensen, blir Stortinget uten sosialister for første gang på 40 år, og vi vil ha et Storting uten en kraft til venstre for Arbeiderpartiet, advarte han.

Sammen med nestleder Inga Marte Thorkildsen og SVs partisekretær Silje Schei Tveitdal oppfordret han alle som sympatiserer med SV, om å hjelpe partiet i denne valgkampen.

- Vi ber våre velgere om å ikke stemme noe annet i år fordi det er kjekt å prøve noe nytt, sa Lysbakken som en referanse til velgerflukten SV opplever til Miljøpartiet De Grønne.

- SV er det eneste partiet som både er grønt og rødt, understreket Lysbakken.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Valg 2015