Askøy får ny ordfører

Siv Høgtun fra Høyre blir ny ordfører på Askøy.

Høyre, Frp og Krf på Askøy er i dag blitt enige om fordeling av politiske verv. Siv Høgtun blir ny ordfører, mens Roald Stenseide fra Frp blir varaordfører.

Høgtun har i siste periode vært varaordfører på Askøy.

- Det er en stor oppgave. Jeg må takke for tilliten. Det var et kjempevalg Høyre gjorde, som gjør at jeg kan ha posisjonen. Det er med ydmykhet jeg går til et sånt verv, sier Høgtun til bt.no.

Vil stå på

Høyre fikk 30 prosent av stemmene på Askøy, mens Frp endte med 16,3 prosent. Til sammen får H, KrF og Frp 19 av 35 representanter i kommunestyret.

- Forhandlingene har vært veldig konstruktive. Vi var litt sene med å komme i gang av tidsmessige årsaker, men vi har ikke hatt brudd underveis. Vi har forhandlet frem en god og prinsipiell plattform der vi viser vei og det vi vil, sier Høgtun.

Hun mener det viktigste er å gi gode tjenester til innbyggerne og å ha en positiv utvikling i kommunen.

- Vi har mange viktige, store oppgaver. Jeg skal stå på for at Askøy fortsatt skal være et godt sted å leve, bo og arbeide, sier den påtroppende ordføreren.

Skal tale Askøy sin sak

Den avtroppende Frp-ordføreren, Knut Hanselmann, har selv sagt at han ikke ønsket å fortsette som ordfører.

- Jeg ønsker å være en samlende ordfører for alle innbyggerne og alle politikerne. Jeg ønsker å være en synlig ordfører og representere Askøy i fora der det er naturlig, og tale Askøy sin sak. I tillegg ønsker jeg et godt samarbeid på tvers av politiske skillelinjer, med lag og organisasjoner, nabokommuner og med kommunens administrasjon, sier hans etterfølger.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Valg 2013

Bilder

ORDFØRER: Siv Høgtun blir ny ordfører i Askøy kommune.

ORDFØRER: Siv Høgtun blir ny ordfører i Askøy kommune. FOTO: GEIR STORRØ

Faktasjekkartikler etter vurdering

Siste kommentarer om valget

  • Berre ein hund

    Rettskjensla er på avvegar når ein kan få eit år i fengsel for å ha drukna eit kjæledyr.

  • Faktaforakten

    Skepsis er sunt. Men noen ganger blir den trangsynt, arrogant og potensielt dødelig.