Resultatet må være en skuffelse for Hillary Clinton, som var ventet å vinne i den lille delstaten lengst nordøst i USA.

Etter at 99 prosent av stemmene var talt opp, hadde Obama fått 59 prosent av stemmene, mot 40 prosent for Clinton. Det ga Obama 15 av Maines 24 delegater til landsmøtet og Clinton ni.

Ifølge oversikten til Associated Press har Clinton 1.136 delegater, mens Obama har 1.108. Det trengs 2.049 for å vinne nominasjonen som demokratenes presidentkandidat.

Store skarer
Demokratiske velgere møtte fram i store skarer til partimøtene, trass snøstorm med sur vind og 20 centimeter snø. Noen steder var køen tre kvartaler lang. Dagen før holdt både Obama og Clinton valgmøter i forskjellige byer i Maine.

Lørdag tok Obama overbevisende seirer i nominasjonsvalgene i delstatene Washington og Nebraska og i primærvalget i Louisiana. I det karibiske territoriet Jomfruøyene fikk han 90 prosent av stemmene.

Både Obama og Clinton drev søndag valgkamp i Virginia der det holdes primærvalg tirsdag. Meningsmålinger viser at han leder med klar margin både i Virginia og i Maryland og hovedstaden Washington D.C. som har sine primærvalg samme dag.

I Virginia ligger han 16 prosentpoeng foran Clinton og i Maryland er marginen på 18 prosentpoeng.

Alle tre har store innslag av svarte velgere, mange av dem velutdannet i forstedene til Washington. Det er nettopp svarte, unge og velutdannede som er Obamas kjernevelgere.

Skifter ut leder
Den dårlige uttellingen i valgkampen lå trolig bak da Hillary Clinton søndag skiftet ut valgkamplederen.

Patti Solis Doyle blir byttet ut med Maggie Williams, som lenge har vært en nær medarbeider av Clinton. Doyle blir i stedet seniorrådgiver for Clinton.

Etter en vanskelig februar måned med flere forventede nederlag har Clinton blikket fast festet på primærvalgene i de to store statene Texas og Ohio i begynnelsen av mars, der demografien gir henne håp om å seire.

I Texas utgjør mexicansk-amerikanere en betydelig del av demokratenes velgerkorps, og i Ohio er det mange eldre velgere og fagorganiserte velgere med bakgrunn i tungindustri. Mange av dem er arbeidsløse.

Både amerikanere av latinamerikansk avstamning, eldre og arbeiderklassen er kjernevelgerne til Clinton.

I forrige uke måtte Clinton hoste opp et privat lån til sin egen valgkamp på 5 millioner dollar, kort etter at Obama kunngjorde at han hadde samlet inn nye rekordbeløp.

McCain støttes av Bush
På den republikanske siden tok John McCain fri i helgen etter at han på supertirsdagen sikret seg en ledelse som ikke kan tas igjen.

Siden Mitt Romney trakk seg har han konsentrert seg om å beile til konservative republikanere som ikke liker hans holdninger til innvandring og skattekutt.

Han fikk søndag støtte fra president George W. Bush som kalte ham en ekte konservativ. Men støtten fra Bush kan bli et tveegget sverd for McCain som risikerer å tape oppslutning blant uavhengige sentrumsvelgere om han knyttes for nært til Bush.

Bush fikk fredag sin dårligste meningsmåling hittil siden han ble president. Bare 30 prosent mener han gjør en god jobb. Selv blant republikanere er støtten rekordlav.