Det opplyser det amerikanske senteret for sykdomsbekjempelse (CDC) natt til torsdag norsk tid. Det undersøkes om dette også gjelder for miltbrannsporene i brevet til flertallslederen i senatet, Tom Dascle.

Antibiotika er effektivt mot denne miltbrannbakterien, og CDC mener at de som har vært utsatt for bakterien og behandles med antibiotika derfor skulle være trygge.

Minst 31 kongressansatte har vært utsatt for miltbrannsporene som ble funnet i et brev til senatoren mandag. Medarbeiderne fikk onsdag beskjed om at de har vært utsatt for smitten, men ingen av dem viste tegn til å ha utviklet noen infeksjon.

Begrenset spredning

Spredningen av miltbrannbakterier i senatet er ifølge amerikanske myndigheter begrenset til "et veldig presist område" i Senate Harte-kontorbygningen, og et postrom som betjener bygningen.

Senatets tre kontorbygninger holdes stengt for testing i hvert fall torsdag og fredag, melder nyhetsbyrået Associated Press. Arbeidet i Kongressen skal imidlertid fortsette som normalt.

Tidligere har etterforskerne sagt at brevene som ble sendt til NBC-journalisten Tom Brokaw i New York og til Daschle var adressert med en håndskrift som lignet, og de ble begge sendt fra Trenton i delstaten New Jersey.

New York-guvernør

Tester påviste onsdag miltbrannsporer i et rom i kontorbygningen til delstaten New Yorks guvernør, George Pataki. Det skal imidlertid dreie seg om et rom som brukes av ytterst få ansatte, og ingen i guvernørens stab har så langt testet positivt for eksponering for miltbrannsporer.

Ifølge helseminister Thompson er det i dag bare fire kjente, sikre tilfeller av miltbranninfeksjon; to i Florida og to i New York.

Brokaws assistent, som åpnet brevet, blir behandlet for hudinfeksjon etter å ha blitt smittet. Spedbarnet til en ansatt i TV-stasjonen ABC i New York fikk også hudinfeksjon, men er utenfor fare.

I Florida er fotografen Bob Stevens i American Media død etter å ha pustet inn miltbrannsporer. Hans kollega som jobbet i postrommet i den samme bygningen, er innlagt på sykehus med infeksjon, men klarer seg bra.

(NTB)

TERRORBREV? Miltbrann-brevet til senatsleder Tom Daschle sprer frykt i Washington.