Den første dagen av Republikanernes landsmøte i Minnesota ble sterkt amputert på grunn av orkanen Gustav. President George W. Bush avlyste sin tale til delegatene, men kona Laura ledet sammen med Cindy McCain en innsamling til dem som er berørt av orkanen.

– Vår førsteprioritet i dag og de neste dagene er å sørge for sikkerheten til dem som bor langs golfkysten, sa Laura Bush i sin tale.

– Alle dere som bor i golfstatene, skal vite at våre tanker og bønner er med dere.

Graviditet Det store samtaleemnet på åpningen av landsmøtet ble imidlertid kunngjøringen om at den 17 år gamle datteren til visepresidentkandidat Sarah Palin er gravid.

Palin gjorde det kjent at datteren Bristol er fem måneder på vei, for å få slutt på rykter om at hun har diktet opp sitt eget svangerskap for å dekke over datterens.

McCain skal ha visst om graviditeten da han i forrige uke valgte Palin som sin visepresidentkandidat.

Demokratenes presidentkandidat Barack Obama sier han føler seg støtt over anklager om at rykter om Palin er spredt av hans egne valgkampmedarbeidere. Mandag ba han pressen om å ligge unna historier om Palins gravide datter.

Sammenstøt Noen hundre demonstranter brøt ut av en ellers fredelig protest med om lag 10.000 deltakere ved landsmøtet mandag. Den voldelige utbrytergruppen gikk løs på politibiler og butikkvinduer før opprørspoliti svarte med pepperspray og røykbomber.

Flere personer ble pågrepet i demonstrasjonen.

Deltakerne i den større protestaksjonen ønsket å vise sin motstand mot krigen i Irak og mot president George W. Bush.

– Ser dette ut som forandring? ropte demonstranter som bar bilder av presidentkandidat John McCain sammen med Bush.

Hvem bør bli USAs neste president? Si din mening her!

JOHN GRESS
JASON REED