– Vi er virkelig fornøyde. Den rettslige konsekvensen av denne avgjørelsen er at Zuma fortsatt er tiltalt, sa Tlali Tlali, en talsmann for påtalemyndigheten, etter kjennelsen mandag.

Zuma, som er ventet å vinne presidentvalget senere i år, har i flere år kjempet mot anklager om at han tok imot bestikkelser i sin tid som visepresident. I fjor ble saken mot ham henlagt av en lavere domstol, men denne avgjørelsen ble anket, og mandag besluttet ankedomstolen at det kan reises ny tiltale mot den populære, men også omstridte politikeren.

Kritikk mot dommer

I mandagens kjennelse konkluderes det med at dommeren som henla saken, handlet i strid med sitt mandat fordi han fastslo at rettsforfølgelsen av Zuma var politisk motivert.

Påstanden om at anklagene mot Zuma egentlig handlet om politikk, førte til at Thabo Mbeki ble sparket som ANCs leder og måtte gå av som president.

ANC kunngjorde mandag at den nye tiltalen ikke vil føre til at Zuma trekker seg som partiets presidentkandidat.

Vinner trolig valget

En ny tiltale vil neppe føre til at Zuma taper kampen om å bli Sør-Afrikas neste president, ettersom ANC har stor oppslutning i Sør-Afrika. Men den skaper politisk usikkerhet og styrker ANCs utbryterfraksjon COPE.

Like etter at ankedomstolen hadde sagt sitt, sank verdien på den sørafrikanske valutaen rand.

Zuma kan fortsatt forsøke å få saken henlagt av grunnlovsdomstolen, landets høyeste domstol.

Reuters/Scanpix