Saken, som skal opp for retten senere i år, kan hindre at Zuma kan stille som ANCs presidentkandidat i valget neste år. Blir han ANCs kandidat, vil han etter alt å dømme vinne valget.

Zuma anklages for å ha mottatt bestikkelser fra et fransk våpenfirma under forhandlingene om en verdifull våpenavtale i 1999. Han er tiltalt for både korrupsjon, svindel, hvitvasking og pengeutpressing.

Les også

– Nok bevis til å sikte Zuma

Det er ventet at retten vil bruke én til to dager på å avgjøre om saken skal henlegges.

Les mer:

Comeback for Zuma

Møtt med sang

Da Zuma ankom retten, ble han møtt av over 1.000 tilhengere som hyllet lederen og sang anti-apartheid-sangen som er blitt Zumas egen hymne.

Utfallet av rettssaken vil trolig være med på å avgjøre om Zuma vil kunne bli Sør-Afrikas nye president når Thabo Mbeki går av neste år.

Zuma sier han er uskyldig, men har varslet at han uansett vil gå av som ANC-leder hvis han blir dømt.

Hans tidligere økonomiske rådgiver er allerede dømt for å ha mottatt hundretusener av dollar i bestikkelser fra det franske våpenselskapet Thint. I 2005 ble siktelsen mot Zuma frafalt av teknisk-juridiske årsaker, men saken førte likevel til at han fikk sparken som Mbekis visepresident.

Kort tid etter at Zuma vant kampen om å bli ANCs nye partileder i desember, ble det reist en ny tiltale mot ham.

Les også:

— Skulle brukt kondom

– Konspirasjon

Hvis Zuma ikke greier å få saken stanset i denne rettsinstansen, er det ventet at han vil bringe klagen inn for høyesterett. Hans advokater hevder at tiltalen er «ulovlig og grunnlovsstridig». og fremholder at saken må henlegges.

Zumas tilhengere mener at det er Mbekis folk som står bak rettsprosessen fordi de ønsker å hindre at Zuma blir landets neste president.

REUTERS/SCANPIX