Kilder i den amerikanske administrasjonen påpeker at terrorangrepene mot New York og Washington bærer Yousefs vannmerke, skriver World Tribune.com

Dømt for 1993-angrepet

Den 41 år gamle irakisk-fødte mannen ble dømt for terrorangrepet på World Trade Center i 1993. Da han ble arrestert, fant politiet planer for en koordinert serie med flykapringer og selvmordskrasj med amerikanske passasjerfly.

Planen ble aldri satt ut i livet. Ifølge kilder World Tribune.com har snakket med skyltes dette at terroristene den gangen var for dårlig trent.

Slående likhet

— Yousefs plan er svært kompleks. Likheten med terrorangrepene tirsdag er for stor til å ignorere, sier kildene til World Tribune.com.

— Justisminister John Ashcroft opplyser at tre terrorister overtok kontrollen på hvert at de fire flyene som ble kapret tirsdag. Flere av kaprerne hadde fått flygeropplæring i USA.

Yousef ble i 1998 dømt til fengsel i 240 år. Nå vil han trolig bli avhørt på nytt.

Yousef ble av antiterroreksperter i USA regnet for en nøkkelfigur for islamske terrorangrep. Kilder World Tribune.com har snakket med hevder han jobbet for Iran, Irak og Pakistan.