– Jeg gjorde en feil, og det er jeg lei for, sa Wolfowitz under en pressekonferanse torsdag.

Den tidligere amerikanske viseforsvarsministeren, som ble kjent som en av arkitektene bak invasjonen av Irak, ønsket imidlertid ikke å si om han nå vurderer å trekke seg fra stillingen som Verdensbankens øverste sjef.

Mange ansatte i banken er rasende over at den libysk-fødte Shaha Riza, som Wolfowitz har hatt et forhold til, gjorde et byks på karrierestigen med dertil hørende lønnsbyks.

Nesten 200.000 dollar i året er lønnen Riza får fra Verdensbanken etter at hun for to år siden ble utplassert i utenriksdepartementet.

Det er en heftig økning i forhold til hva hun tjente på sin forrige jobb i kommunikasjonsavdelingen i banken, og langt mer enn det utenriksminister Condoleezza Rice tjener.

Hun fikk jobben like etter at Wolfowitz fikk stillingen som president i Verdensbanken etter å ha vært amerikansk viseforsvarsminister siden George W. Bush ble president.

Wolfowitz sier torsdag at han har ansvaret for avtalen som har sikret Riza den svært gunstige lønnsavtalen, men at den var avklart med Verdensbankens etikkomité.