Et australsk tv-team fant lille Winnie Tilin i ruinene av en barnehage som hadde rast sammen i jordskjelvet.

— Jeg så et lik oppå et skap. Så hørte jeg en liten jente som gråt. Hun lå ved siden av den døde, sier David Celestino til nyhetsbyrået AP.

TV-bildene viser en forvirret og redd, men tilsynelatende uskadd liten jente på armen til en redningsarbeider, som gir henne vann.

Tilins foreldre er døde, men heldigvis hadde hun en onkel i live, som kunne overta henne fra redningsmannskapene.

— Jeg ser på henne som min min egen datter nå, sier onkelen, Fritz Tilin. Hans egen kone, som var gravid, døde i skjelvet.

- Livredde for etterskjelv

Gatene i Port-au-Prince er fulle av skadede som venter på medisinsk behandling, melder Redd Barna.

— Vi ser fortumlede, dehydrerte foreldre som vandrer rundt i gatene med barna sine mens de leter desperat etter rent vann, mat og tak over hodet. Folk er i ferd med å samle seg på åpne plasser, hvor de lager midlertidige leire. Folk er livredde for å være i eller i nærheten av bygninger ettersom etterskjelvene fortsetter, forteller Annie Foster, som leder Redd Barnas nødhjelpsoperasjon på Haiti.

FN: 90 prosent av nabobyen ødelagt

Så mye som 90 prosent av bygningene i byen Leogane i Haiti er ødelagt av jordskjelvet, opplyser FN.

Byen ligger vest for hovedstaden Port-au-Prince, og har 134.000 innbyggere.

— Leogane er det hardest rammede området i Haiti, og mellom 80 og 90 prosent av bygningene er ødelagt, sier Elisabeth Byrs, talskvinne for FNs kontor for koordinering av nødhjelp (OCHA).

— Ifølge det lokale politiet har mellom 5.000 og 10.000 mennesker mistet livet, og svært mange døde ligger fortsatt i ruinene av sammenraste bygninger, sier hun.

Også i Carrefour, en forstad til Port-au-Prince med 334.000 innbyggere, er det store ødeleggelser. Ifølge FN-personell er om lag halvparten av bygningene i forstaden rast sammen. Også i forstaden Gressier er det store ødeleggelser.

Byrs forklarer at det milde klimaet bidrar til at folk som er begravd i ruinene kan holde seg i live.

— Derfor er det svært viktig å fortsette å lete etter overlevende, sier hun. Redningsarbeidet er imidlertid svært vanskelig, ikke minst på grunn av mangel på drivstoff og store maskiner til å rydde ruinene.