General Andrew Ritchie uttalte ved prinsens ankomst til Sandhurst søndag at det er en stor ære for skolen å få gi britenes nummer to i tronrekkefølgen militær trening.

– William er som alle de andre unge mennene og kvinnene som kommer hit i dag. De er vant til å jobbe fire timer og sove 20 timer i døgnet. Det kommer vi til å snu her, sa Ritchie.

Prinsens yngre bror Harry (21) er allerede halvveis i utdannelsen sin ved Sandhurst, og har uttalt at han ser fram til at rekrutten William må gjøre honnør til ham. William vil imidlertid mest sannsynlig bli forfremmet tidligere enn Harry ettersom han har en universitetsgrad fra før.

Øverstkommanderende

William er eldste sønn av den britiske tronarvingen prins Charles og hans avdøde kone Diana, og er dermed nummer to i arverekkefølgen til den britiske tronen. 23 år gamle William vil ved en fremtidig tronovertakelse bli øverstkommanderende for Storbritannias væpnede stryker og har uttalt at han ser fram til å ta fatt på sin militære utdannelse.

Klokken seks mandag morgen vil William bli vekket for å få utlevert utstyret sitt og ta fatt på treningen ved krigsskolen. Det er foreløpig ikke avgjort hvor prinsen etter hvert kan bli utplassert. Det skal bli avgjort av Buckingham Palace og den militære ledelsen i fellesskap.

Hardtrening

Før opptaket har prinsen måtte bestå flere prøver for å bevise at han er fysisk og psykisk skikket for utdannelsen ved Sandhurst, som ligger i Surrey. William skal gå gjennom 44 uker med hardtrening på Sandhurst, men har uttalt at han ikke ønsker noen spesialbehandling.

– Det siste jeg vil er å bli degget med eller få sydd puter under armene, sa William i et intervju i 2004.

– Jeg kan forsikre dere om at han ikke vil få noen spesialbehandling, sa general Ritchie søndag.

Ved å velge Sandhurst følger William i fotsporene til flere kjente personer. Winston Churchill ble utdannet ved krigsskolen, og det samme ble sultanen av Brunei og den avdøde kong Hussein av Jordan.

Prins William hilses av general Andrew Ritchie ved ankomst til Sandhurst. FOTO: REUTERS/Tim Ockenden/SCANPIX