Lederen for aktoratet, Eva Finné, ga onsdag politiet beskjed om å forhøre Assange om mistankene om ett tilfelle av trakassering

— Jeg vet ikke når det kommer til å skje, sier Finné til nyhetsbyrået TT.

Frafaller

To kvinner har anmeldt Assange for voldtekt og voldtektsforsøk. Voldtektsmistanken er imidlertid frafalt, og Finné har også frafalt mistanken om seksuell trakassering i det ene tilfellet. Det betyr imidlertid ikke at hun mistror kvinnen, sier Finné.

— Men innholdet i forhøret gir ikke støtte til at det er begått et lovbrudd, skriver hun i en e-post til TT.

Når det gjelder den andre kvinnen, opprettholder politiet mistanken om trakassering.

Kritisk

De to kvinnenes advokat, Claes Borgström, er svært kritisk til påtalemyndighetens beslutning om ikke å etterforske voldtektsanklagen, og varslet onsdag at han torsdag vil anke beslutningen.

De to kvinnene skal ha truffet Assange i forbindelse med en forelesningsturné i Sverige. Begge har forklart til politiet at det handlet om frivillig sex som utartet til trakassering. Politiet har imidlertid besluttet å bare etterforske det ene tilfellet.

- Skandale

Borgström avviser også at Assange skal være utsatt for en svertekampanje fra Pentagon.

— Det har absolutt null substans, det kan jeg si etter å ha hørt kvinnenes beretninger, sier han.

Den svenske kjendisadvokaten Leif Silbersky fikk mandag i oppdrag å representere Assange. Han mener saken er en skandale.

— Dette er jo en skandale, han er blitt stigmatisert over hele verden som en voldtektsmann, og så koker det ned til en mulig forseelse, sier han.