Wesley Clark er pensjonert general fra Arkansas, 59 år, gift, ett barn.

Clark valgte å ikke delta i delstaten Iowa fordi han meldte seg på i valgkampen i siste liten. Han har imidlertid gjort det skarpt på meningsmålingene i New Hampshire i det siste, og kan bli Deans vanskeligste utfordrer der.

Som NATOs tidligere militære øverstkommanderende i Europa har Clark en militær bakgrunn som overgår alle de andre kandidatene. Det kan vinne ham mange stemmer fordi USA har soldater i Irak og Afghanistan. Han omtales også som den som kan ha best sjanser mot Bush til tross for sin manglende politiske erfaring.

Uenighet mellom ham og daværende forsvarsminister Cohen under Kosovo-krigen gjorde at han i 2000 ble fjernet fra posten som NATOs øverstkommanderende et drøyt år før han selv ønsket.

Clark roses for sitt intellekt, talent, sin veltalenhet, sjarm og evne til fornuftig, strategisk tekning. Men han kritiseres for å være så ambisiøs at han blir manipulerende og dominerende. Han kommer fra Bill Clintons hjemby Little Rock og regnes for å være «Clintons mann».

Hans viktigste saker er å reparere forholdet til USAs allierte, samt billigere helsetilbud og utdanning, forenkling av skattesystemet og en strammere skattepolitikk. Han støtter fri abort og homoseksuelle ekteskap.

GENERAL I POLITISK KAMP: Wesley Clark.
REUTERS - SCANPIX