WTO-forhandlingene om en ny global handelsavtale er avbrutt for natten og blir gjenopptatt senere tirsdag, opplyste Indias handelsminister Kamal Nath til journalistene.

http://www.bt.no/utenriks/article603309.ece

LES OGSÅ: Frykter detaljene i WTO-innspurten

Han sa at de sju stormaktene som satte hverandre stevne mandag ettermiddag, har holdt intensive drøftinger og fortsetter tirsdag.

Nath sa at forhandlerne ennå ikke er blitt enige om den såkalte spesielle sikkerhetsmekanismen (SSM), som skal gi sårbare u-land mulighet til å øke tollsatsene hvis et fall i matpriser eller økt import truer landbruksproduksjonen i landet.

Tidligere sa talsmannen for WTO, Keith Rockwell, at atmosfæren under forhandlingene mandag var svært spent, og EU-kommissær Mariann Fischer-Boel kalte dagen emosjonell da hun forlot møtet utpå natten.

– Situasjonen er svært spent, alt er på vippen og resultatet er langt fra sikkert, sa Rockwell mens samtalene fortsatt pågikk.

De sju viktige landene som deltar i forhandlingene, er Australia, Brasil, EU, India, Japan, Kina og USA.

USA beskyldte Kina og India for hindre framgang mot en avtale, men sikkerhetsmekanismen er et absolutt krav fra indisk side, og India presser på for å få gjennom en lavere terskel enn det som er foreslått.

Diskut´€r WTO-forhandlingene her.

Trygve Mellvang-Berg / SCANPIX