Etter at flere pakistanske TV-kanaler onsdag meldte at presidenten kan komme til å innføre unntakstilstand, gikk informasjonsminister Tariq Azim ut og bekreftet meldingene, melder BBC.

– Myndighetene har ikke slått fra seg muligheten til å erklære en unntakstilstand som følge av fortsatte interne og eksterne trusler, sa Azim onsdag kveld.

– Avgjørelse torsdag

Dersom Musharraf velger å innføre unntakstilstand, kan det gjøre ham i stand til å utsette de forestående valgene i Pakistan. En unntakstilstand vil begrense domstolenes myndighet, innskrenke borgerrettighetene og kneble ytringsfriheten.

Kilder sier til nyhetsbyrået AFP at Musharraf skal møte sine nærmeste medarbeidere torsdag og at det er sannsynlig at han etter møtet erklærer unntakstilstand.

– Presidenten vil lede et møte der det vil bli tatt en avgjørelse om unntakstilstand i landet, sier en kilde.

Ifølge Azim er landets ledere «alvorlig bekymret for eksterne trusler mot Pakistan». Han peker på voldshandlingene i grenseområdene til Afghanistan, men også uttalelser fra amerikanske politikere om unilaterale angrep mot mål i Pakistan.

Uteblir fra fredsmøte

Spekulasjonene om en unntakstilstand begynte å svirre umiddelbart etter at Musharraf kunngjorde at han ikke kommer til å delta på et fredsmøte i Kabul torsdag.

Fredsmøtet skal diskutere tiltak for å begrense Talibans aktivitet i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan. Også stammeledere fra Taliban-dominerte områder i grenseprovinsene boikotter møtet, som nå risikerer å bli en ren flopp.

Musharraf ringte sin afghanske kollega Hamid Karzai onsdag og opplyste at han ikke kunne delta på grunn av oppgaver i hjemlandet, og at han i stedet ville sende sin statsminister Shaukat Aziz, opplyser pakistansk UD.

Tiltak mot Taliban

Det fire dager lange møtet, omtalt som en «freds-jirga» begynner i Kabul torsdag. Flere hundre stammeledere fra grenseprovinsene i Afghanistan og Pakistan deltar. Formålet med møtet er å komme fram til tiltak mot den økende Taliban-aktiviteten i disse områdene.

Initiativet til en slik jirga ble tatt på et møte mellom USAs president George W. Bush, Karzai og Musharraf i september i fjor. Målet er å mobilisere stammelederne i grenseområdene i kampen mot Taliban.

Men stammelederne fra Nord— og Sør-Waziristan i Pakistan har allerede varslet at de boikotter møtet, av frykt for represalier fra Taliban. Også pro-talibanske stammeledere fra den pakistanske grenseprovinsen North West Frontier boikotter møtet.