Men det er usikkert om kvinnen blir tiltalt. Det svenske forsvaret opplyser på sin internettside at Säpo vil anmelde den kvinnelige offiseren som skal ha gitt fra seg opplysninger som kan ha satt et stort antall NATO-soldater i Kosovo i fare.

Forsvaret henviser til en anonym kilde ved avdelingen for kontraspionasje i Säpo, men Säpo selv vil ikke bekrefte opplysningene.

– Jeg er ikke særlig interessert i hva forsvaret sier, sier fungerende Säpo-sjef Dan Eliasson til nyhetsbyrået TT.

– Vi kommenterer ikke denne typen spørsmål om eventuelle etterforskninger eller om de finnes eller ikke.

Men det er uvisst om kvinnen kan tiltales for noe som rammes av svensk straffelov. Lovverket er ikke tilpasset en situasjon der svenske styrker deltar i operasjoner i utlandet, ifølge avisen Dagens Nyheter.

Tusener av dokumenter

Den 34 år gamle kvinnelige svenske orlogskapteinen, en grad tilsvarende major, skal ha utlevert hemmelige opplysninger om KFOR-styrken til en serbisk agent som hun hadde et kjærlighetsforhold til.

Den serbiske agenten, kalt Z, forsvant fra Kosovo før han ble arrestert, og han hadde forsøkt å slette flest mulig opplysninger fra sin PC. Men KFOR har sammen med amerikansk og svensk etterretning klart å gjenopprette mange av opplysningene som befant seg i PC-en.

Blant annet har etterforskerne funnet tusener av hemmelige NATO— og FN-dokumenter, skriver Dagens Nyheter.

Det informasjonstap som den serbiske agenten Zs virksomhet har forårsaket, skal være blant de alvorligste for KFOR i hele styrkens åtte år lange historie. Etterforskningen har vist at serberen har vært agent i flere år. Metodene tyder på at han har vært en meget godt utdannet og erfaren etterretningsmann.

– Dette er meget alvorlig. NATOs bedømmelse av skaden er at risikoen som har oppstått for KFOR er graverende, sa John Daniels, sjef for det svenske forsvarets sikkerhetskontor, til Dagens Nyheter tirsdag.

Sikkerhetskontoret er en del av den svenske militære etterretnings- og sikkerhetstjenesten Must.

Fortsatt i arbeid

Kvinnen er verken arrestert eller oppsagt. Hun arbeider fortsatt i det svenske forsvaret, men uten tilgang til hemmelig materiale.

Tirsdag opplyste det svenske forsvaret at kvinnens sak vil bli tatt opp i departementets personalnemnd i slutten av mai. Kvinnen er blitt informert om at hennes sak og hennes ansettelse vil bli vurdert.

Spionasjen ble avslørt for svenske myndigheter for over et år siden av NATO og amerikansk etterretningstjeneste som kontaktet svenske Must. Den svenske kvinnen hadde en affære med en serbisk tolk som arbeidet for FN-administrasjonen i Kosovo, UNMIK. Serberen har samtidig hatt etterretningsoppgaver for serbiske tjenester.