— Våre folk jobber nå med å undersøke med de fremste ekspertene i verden på slike operasjoner, sier direktør Svein Buvik i forsikringsselskapet.

Han sier det finnes få erfaringer med bergingsoperasjoner på så store dyp, og er usikker på om det i det hele tatt er mulig.

— Vi er selvfølgelig mest opptatt av å hjelpe rederiet med å bistå de pårørende. Men undersøkelsene våre er allerede i gang Vi er i fortløpende dialog med rederiet om dette, men det vil ta en del tid, sier Buvik.

- Skipet tåler dypet Det skal ikke være tatt noen beslutning om skipet skal heves eller ikke. Men det er trolig mulig å gjøre det, iallfall i teorien.

— Det kommer an på hvordan skipet ligger på havbunnen og hvor skadet det er. Med det vil overleve trykket på 1100 meters dyp, sier områdesjef Ian Burgess i kystvakten på Shetland.

Kystvaktens slepebåt «Anglian Sovereign» lå på stedet til midnatt natt til mandag for å søke etter vrakresten.

— Det fløt opp noe småtteri, men ingenting annet. Heller ikke nødsenderen fløt opp, sier Ian Burgess, områdesjef for kystvakten på Shetland.

Fylt opp av vann Ved halv elleve-tiden i formiddag hadde alle redningsskipene enten reist fra stedet hvor < > sank eller var på vei bort.

Han fortalte sent søndag kveld til Bergens Tidende at skipet sakte men sikkert er blitt fylt opp av vann helt siden det kantret. «Bourbon Dolphin» skal også ha ligget lavere og lavere i vannet.

Måtte slippe slepet - Det var bare et spørsmål om tid, sier han. Og legger til at kystvakten ikke vil gjøre noe mer med mindre de får en forespørsel om bistand fra rederiet eller norske myndigheter.

Slepebåten «Olympic Hercules», som hadde havaristen i slep da hun sank 22:15 norsk tid søndag kveld, ble nødt til å slippe vaieren for å unngå å bli dratt med selv.

— Situasjonen svar ikke dramatisk. Det var forberedt på å slippe, sier Burgess, og legger til at været i går kveld var for dårlig til at noen av skipene i området kunne hjelpe «Bourbon Dolphin».

- En tragisk kveld Sjømannsprest Torbjørn Holt ga beskjed til de pårørende på Shetland om at slepet hadde gått galt søndag kveld.

— Det var en forferdelig tragisk kveld. Vi var sammen med dem utover natten

Holt forteller at de fire pårørende som er på Shetland vil reise hjem i dag. Også sjømannsprestene og rederiets folk vil trolig forlate den britiske øyen i løpet av dagen.

— Noen av de pårørende hadde fortsatt håp. Nå ble alt så endelig og definitivt. Det slo inn for fullt at de sannsynligvis ikke har noen grav å gå til.

Holt sier han er imponert over hvordan de pårørende har taklet situasjonen.