Diskusjonene fant sted etter at både israelske og palestinske ledere har tatt til orde for utplassering av en multinasjonal styrke.

Ban sa onsdag at både palestinernes president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Ehud Olmert har bedt ham om å vurdere en styrke.

Våpensmugling

Over 60 mennesker er den siste uka blitt drept i kampene mellom tilhengere av Fatah og Hamas på Gazastripen.

Statsminister Olmert ønsker en internasjonal styrke langs Gazastripens grense til Egypt for å hindre at våpen smugles til palestinske opprørere.

Israel ønsker utad å distansere seg fra den interne maktkampen mellom de palestinske gruppene, men regjeringen har i hemmelighet lagt til rette for våpenforsyninger til Abbas’ Fatah-styrker.

Politisk enighet

Sjef for FNs fredsbevarende operasjoner Jean-Marie Guehenno understreker at en «eventuell utplassering av en internasjonal styrke på baseres på en politisk enighet der alle de viktige aktørene er med».

Hamas og Fatah har kjempet om makten helt siden Hamas vant valget på ny lovgivende forsamling i fjor, etter fire tiår med Fatah-styre. Voldshandlingene har blusset kraftig opp den siste uka og Hamas angriper nå sikkerhetsstyrkene fra Fatah systematisk for å ta fullstendig kontroll over Gazastripen.

– Mye gjenstår

FNs generalsekretær Ban Ki-moon peker på at det er mange spørsmål som må klargjøres før det kan bli aktuelt med et internasjonalt nærvær på Gazastripen, blant annet hvor den skal være og hva oppdraget skal være.

– Dette er ikke klart nå. Jeg må diskutere nærmere med landene som er involvert, sier Ban.

En eventuell FN-operasjon på Gazastripen må godkjennes av Sikkerhetsrådet.