Den ene jenta var delvis avkledd da hun ble funnet, og bar klare tegn til at hun var blitt slått, skrev belgiske aviser torsdag. Etterforskere ville verken bekrefte eller avkrefte disse detaljene, men sa at dødsårsaken var kvelning.

– De ble holdt tilbake med makt og kvalt. Nathalie ble voldtatt, sa statsadvokat Anne Bourguignont etter obduksjonen torsdag. De to jentenes foreldre har fått beskjed om hva som skjedde med dem, og ifølge statsadvokaten ble jentene trolig drept samme dag som de forsvant.

Obdusert

Sju år gamle Stacy Lemmens og tre år eldre Nathalie Mahy forsvant om kvelden 9. juni, etter at de hadde vært med på en gatefest i Liège øst i Belgia, og ble begge funnet døde onsdag. Etterforskere gransket torsdag resultatene av obduksjonen av de to.

Politiet har sagt at de bare har en mistenkt i saken, 38 år gamle Abdellah Ait Oud. Oud nekter for å ha noe med saken å gjøre, men sier han var i området der jentene forsvant omtrent på det tidspunktet da de ble borte.

Oud skulle ifølge statsadvokaten i Liège avhøres igjen torsdag. Påtalemyndigheten har imidlertid flere ganger understreket at de to jentelikene ikke ble funnet som følge av noe Oud hadde fortalt i tidligere avhør.

Prøver

Rettsmedisinere har tatt prøver av Ouds blod og sæd og gransket arvestoffet DNA. Disse og andre undersøkelser som er gjort i hans hjem, har imidlertid ikke brakt bevis for at Oud kidnappet eller bortførte Nathalie og Stacy, meldte nyhetsbyrået AFP torsdag.

Den høyst seriøse nederlandske storavisen De Telegraaf skrev samme dag at den hadde mottatt et anonymt brev med tips om hvor de to likene «trolig vil bli funnet». Likene lå faktisk bare 200 meter fra stedet brevskriveren hadde angitt, opplyste avisen.

Drapene på Stacy Lemmens og Nathalie Mahy har vakt vonde minner blant belgierne om Marc Dutroux-saken. En belgisk domstol dømte i 2004 Dutroux l livsvarig fengsel for drap på fire av seks småjenter han bortførte på 1990-tallet.

I SORG: Slektninger av belgiske Nathalie Mahy (10) og Stacy Lemmens (7) kommer ut fra likhuset i Liege øst i Belgia etter å ha identifisert de drepte småjentene torsdag. FOTO: SCANPIX
SAVNET: Blomster, dukker og kosedyr omga torsdag disse bildene av Nathalie Mathy og Stacy Lemmens på et sted nær området der de to belgiske jentene på ti og sju år ble funnet drept dagen før. Begge jentene ble kvalt, og en av dem voldtatt, opplyste en person med tilknytning til etterforskningen torsdag. En mistenkt i saken, Abdellah Ait Oud, skulle samme dag avhøres igjen. FOTO: SCANPIX