I alt ble 420 personer arrestert under urolighetene over hele landet, opplyste fransk politi torsdag kveld.

– Denne gangen er det mange unge kriminelle på veien som er der for å stjele og ødelegge. Dette sverter bevegelsen, sier 22-åringen Charlie Herblin.

Han var en av mange tusen ungdommer og arbeidere som torsdag deltok i demonstrasjonene mot loven som vil gjøre det lettere å sparke unge arbeidstakere.

Ranet ungdom

Flere titall ungdommer deltok i kampene mot politiet, mange av dem hadde hetter og masker, og ved flere tilfeller ranet de også studenter for klær og mobiltelefoner, ifølge vitner. Det ble også satt fyr på en inngangsdør på en boligblokk. Urolighetene fant sted på Esplanade des Invalides, like ved utenriksdepartementet.

I Paris er det frykt for at demonstrasjonene skal utarte seg til opptøyer også i forstedene. Torsdag morgen ble det meldt om bråk i forstaden Savigny-sur-Orge, hvor politiet brukte tåregass for å spre 100 ungdommer.

Mykere linje Frankrikes statsminister Dominique de Villepin sa tidligere på dagen at han vil ha helt åpne samtaler med den franske fagbevegelsen så fort som mulig.

Utspillet tas som et tegn på at statsministeren kan være villig til å endre på den nye arbeidsloven som i to uker har ført til masseprotester over hele Frankrike. Ifølge anonyme kilder har president Jacques Chirac presset Villepin til å vise en mer fleksibel holdning.

– Hvis ting ikke endrer seg svært raskt, kommer statsministeren til å bli sparket, sier en regjeringskilde til avisen Le Parisien.

Studentorganisasjoner og fagbevegelsen står samlet bak kravet om at Villepin må skrote loven, kalt CPE, som åpner for at ansatte under 26 år kan bli sparket uten grunn i løpet av en prøvetid på to år.

Villepin håper CPE kan føre til at arbeidsgivere ansetter flere unge mennesker, og han har til nå stått steilt på at den er svært viktig for å bekjempe arbeidsløsheten blant de unge, som er oppe i 23 prosent.

– Vendepunkt

Villepin kom med forslaget om samtaler i et brev til fagbevegelsen torsdag og vil møte fagforeningslederne allerede fredag. Han sa også at de bør holdes uten at det blir satt betingelser på forhånd

– Dette er et vendepunkt i krisen. Det er bevegelse, sier en av Villepins medarbeidere.

Ledere i fagbevegelsen sier de er positive til samtaler med Villepin, men gjentok kravet om at loven må trekkes tilbake.