Blant de drepte onsdag var det ifølge regjering minst 40 tamilske opprørere, tre marinegaster og to sivilpersoner. LTTE avviste tallene fra regjeringen som «desperate», men oppga ingen egne tall.

Det LTTE-vennlige nettstedet Tamilnet skrev at tamiltigrene hadde drept fire regjeringssoldater og skadd tre i Mutur. Ingen sivile var drept, men to kom til skade, het det i denne meldingen.

Diplomater sier at regjeringen overdriver de tamilske separatistenes tap og oppgir for lave tall på egne tap. Onsdag innrømmet regjeringshæren at syv marinesoldater ble drept i angrepet på Trincomalee marinebase tirsdag, noe man tidligere hadde benektet.

Trincomalee og Mutur

De hardeste kampene foregikk i Trincomalee-området inkludert byen Mutur på nordøstkysten, og artilleriild fortsatte å lyse opp nattehimmelen etter at mørket var falt på onsdag kveld lokal tid. Flyvåpenet fortsatte bombingen av LTTE-mål øst i landet i løpet av dagen.

Regjeringssoldatene forsøker fortsatt offisielt å nå frem til en viktig vannkilde som LTTE har tatt kontroll over. Regjeringen anklager geriljaen for å forsøke å hindre at folk i regjeringskontrollerte områder får drikkevann fra denne kilden.

— Å nekte sivile vann er en krigsforbrytelse, sa Palitha Kohona, leder for regjeringens fredssekretariat.

- Dette er krig

Tamiltigrene angrep natt til onsdag tre av regjeringshærens leirer i området, og det var i denne forbindelse regjeringen mente de fleste LTTE-soldatene mistet livet.

— Dette er krig, sa en politimann ved en tungt bevæpnet veisperring rett utenfor konfliktområdet.

— De angriper våre folk og våre soldater, og vi angriper dem.

Mandag sa en høytstående LTTE-representant i Trincomalee-området at kampene betydde at den offisielle våpenhvilen er over.

- Beskytter folket

Allerede fra morgenen ble det meldt om harde kamper mellom opprørere og regjeringssoldater etter at Tamiltigrene angrep minst tre leirer som tilhører Sri Lankas væpnede styrker.

— Vi har en plikt til å beskytte folket, sa Tamiltigernes militære talsmann Ilanthiraiyan på telefon fra Kilinochchi, Tamiltigrenes hovedkvarter nord på øya.

— I den sammenheng måtte vi ta noen tiltak for å nøytralisere disse narrestrekene, sa han om regjeringens angrep.

Ifølge Tamilnet hadde LTTE-styrker erobret fire av regjeringshærens leirer og trengt inn i Mutur by. Regjeringshæren hevdet at angrepet var slått tilbake.

En person skal ha blitt drept da en granat traff et offentlig sykehus i Mutur.

Mer enn 65.000 mennesker har mistet livet i konflikten på Sri Lanka, som brøt ut i 1972, og bare hittil i år er mer enn 800 drept.