Demonstrantene har okkupert plassen, som står som selve symbolet på den arabiske våren og Hosni Mubaraks avgang, i snart en uke nå.

Dette er den lengste beleiringen siden den tidligere presidentens avgang i februar i år.

Utlendinger

Lokale medier melder at det også er arrestert flere utlendinger som har kastet molotovcocktails mot opprørspoliti. Det meldes samtidig at utlendinger også kaster molotovcocktails mot demonstranter.

Utenlandske journalister møtes derfor med en viss skepsis blant demonstrantene, som er nøye med å verifisere hvem de egentlig snakker med.

Aftenposten.no har de siste dagene vært til stede på Tahrir-plassen, og vil også i dag følge demonstrasjonene i Kairo.

Aktivisten Mostafa Ibrahim har tidligere forklart hvorfor han deltar i demonstrasjonene:

— Jeg er nødt. Ingenting er blitt bedre etter revolusjonen. Nå må vi bli kvitt militærrådet, sa han til Aftenposten.no.

Tåregass

Regjeringsstyrkene har gjort flere forsøk på å fjerne demonstrantene, uten helt å lyktes. Flere er blitt drept og mange skadet i sammenstøtene.

- Jeg er sikker på at vi blir flere enn en million i dag, sier aktivist til Aftenposten.no.

ReutersTitusener av unge demonstranter flykter inn i sidegatene, men kommer raskt tilbake og svarer med å kaste stein og brannbomber. De krever regjeringen og militærrådets umiddelbare avgang.

Mange mener forholødene i Egypt er blitt verre under militærrådets styre, enn det var under Mubarak.

Kan utsette valget

Samtidig skal landets innenriksminister i følge rykter ha valgt å utsette valget i landet, som er planlagt å starte over helgen.

Overgangsregjeringen i landet har bedt militærrådet som å få gå av som resultat av all volden og demonstrasjonene, men blir sittende til den uoversiktlige situasjonen er mer avklart.