Demonstrantene kastet brostein og brannbomber mot politifolk som hadde slått ring rundt offentlige bygninger.

Mange av demonstrantene var iført gassmasker fra sovjettiden, i et forsøk på å stå imot tåregassen de ble møtt med. Andre brukte finlandshetter for ikke å bli identifisert av sikkerhetsstyrkene som på forhånd gjorde det klart at de ville filme hver eneste demonstrant.

Den tidligere boksemesteren Vitalij Klitsjko, som er blant dem som leder an i protestene mot president Viktor Janukovitsj, tok avstand fra demonstrantenes voldsbruk, men ble ikke lyttet til av mer radikale.

Gummikuler

Hundrevis av demonstranter holdt stand utenfor Dynamo Kievs stadion gjennom natten, og de lot seg ikke fjerne av sikkerhetsstyrkene som kom til.

— Vi kommer til å holde ut til siste slutt, ropte demonstrantene, akkompagnert av tromming på tomme tønner.

Fem politibusser og to lastebiler gikk opp i flammer, og heller ikke vannkanoner var nok til å jage demonstrantene bort selv om natten var iskald.

Politiet brukte også gummikuler mot demonstrantene, for første gang siden protestene begynte da Janukovitsj nektet å undertegne en avtale med EU for to måneder siden.

Et ukjent antall politifolk og demonstranter skal ha blitt skadd i nattens sammenstøt.

Splittet opposisjon

Janukovitsj lovet i helgen å gå i samtaler med opposisjonen og hadde sent søndag kveld et møte med Klitsjko i presidentpalasset.

— Presidenten forsikrer at han mandag vil danne en komité med representanter fra presidentens administrasjon, regjeringen og opposisjonen for å finne en løsning på krisen i landet, sa Klitsjko etter møtet.

Opposisjonen i Ukraina viser tegn til økende splittelse, der mange radikale unge er frustrert over at endringene går for sakte.

— Vi trenger en leder som viser vei til seier i dag, sa protestlederen Dimitrij Bulatov søndag.