Rundt klokken 3 natt til lørdag brøt det ut brann i en tidligere førskole som nå er samlingslokale for en kvinneforening. Lørdag morgen sto bare forbrente yttervegger og gavler igjen i de rykende ruinene av den totalskadde trebygningen.

— Vi klarte å redde en del datamaskiner ut av bygningen, sier stabssjef Anders Kimfors ved redningstjenesten i Göteborg.

Omtrent klokken 5.30 gikk neste alarm, denne gangen ved Långmosseskolan, knapt to kilometer fra stedet hvor den første brannen brøt ut.

Et trettitall brannfolk ble kalt inn til stedet, og etter om lag tre timer kunne redningstjenesten melde at brannen var under kontroll. Det viste seg da at skolebygningen kun var påført ytre skader. Ingen er meldt skadd i brannene.

Politiet i Göteborg har foreløpig ikke kunnet si noe om årsaken til brannene, men redningstjenesten vil ikke utelukke at de kan være påsatt.

— Dette er jo ikke bygninger som selvantenner. Det er selvsagt mistanke om at brannene er påsatt, men dette er politiets oppgave å avklare, sier Thomas Gustafsson ved redningstjenesten til nyhetsbyrået TT.