Minst 38 personer ble drept da to selvmordsbombere sprengte seg selv i luften i morges.

Bombene skal ha gått av nøyaktig klokken 10.

Eksplosjonen skjedde da en gruppe menn hadde samlet seg utenfor rekrutteringssenteret i håp om å bli opptatt i landets politistyrke. Minst 38 mennesker som oppholdt seg i nærheten ble drept.

Rundt 60 mennesker ble skadd i eksplosjonen.

Angrepet skjedde få timer etter at fire sivile ble drept og ti andre skadd da en bilbombe eksploderte på en hovedvei nær sentrum av Bagdad. I Radwaniyah sør for Bagdad ble tre mennesker drept, blant dem en politimann, da en bilbombe og en bombe i veikanten gikk av.

Angrepsbølge

Selvmordsbomberne føyer seg inn i rekken av angrep de siste dagene.

I går ble minst tolv mennesker drept og flere titall kidnappet i aksjoner mot tre minibusser sør for Bagdad. Bussene ble angrepet av væpnede menn da de passerte gjennom byen Latifiyah.

Overfallsmennene skal ha satt opp en falsk politipost og sperret av veien ved Latifiyah, sa sikkerhetsfolk i Bagdad lørdag. Minibussene var på vei fra Diwaniya, 180 kilometer sør for Bagdad, til den iranske hovedstaden.

« Dødstriangelet»

Latifiyah ligger i det såkalte sunnitriangelet noen mil sør for den irakiske hovedstaden. Området kalles også dødstriangelet på grunn av de mange angrepene som sunnimuslimske opprørere har satt i verk mot amerikanske soldater og irakiske regjeringsstyrker her.

Tidligere lørdag ble en polsk og en slovakisk soldat drept da en bombe eksploderte i veikanten sør i de sentrale delene av i Irak.

I tillegg ble minst seks personer ble drept og 32 såret da to bomber eksploderte rett etter hverandre på en markedsplass i sentrum av Iraks hovedstad Bagdad.

Minst én av bombene var en bilbombe, og bombene skal være detonert ved hjelp av fjernkontroll.

Utbrente bilvrak på åstedet for et av bombeangrepene i Bagdad søndag. Minst 52 mennesker ble drept i nye voldshandlinger i og omkring den irakiske hovedstaden.
THAIER AL-SUDANI