– Når vitnene sier at de ble angrepet på denne måten fordi de var kurdere, vil dette skape opprør blant et forent folk, sa Hussein etter at flere kurdere hadde fortalt hvordan flere tusen sivile døde etter å ha blitt fengslet.

Saddam Hussein er tiltalt for folkemord, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i forbindelse med det såkalte Anfal-felttoget mot den kurdiske befolkningen nord i Irak i 1988. Blir han funnet skyldig, risikerer han dødsstraff.

Ekspresidenten gikk videre med å latterliggjøre den innsatsen landets regjering gjør for å stanse voldsbølgen som er i ferd med å rive landet fra hverandre.

– Vår stat og vårt regime var virkelig. Det som ikke er en virkelig stat, er en der folks hode blir kappet av og dumpet i gatene hver dag, utbrøt ekspresidenten da aktor i saken mot ham hevdet Hussein selv hadde ledet en politi— og etterretningsstat.

FN har uttalt at om lag 100 irakere blir drept hver dag, og den religiøst begrunnede volden blir et stadig større problem i landet.