Den arresterte, som ifølge CNN ble pågrepet i New York, har status som «material witness».

— Det vil si et vitne som kan ha opplysninger av avgjørende betydning for oppklaringen av et forhold, sa tjenestemannen. Han ville ikke si om den arresterte er en mann eller en kvinne, og oppga ingen andre detaljer.

Personer med avgjørende opplysninger kan i henhold til amerikansk lov holdes fengslet, når det etter domstolens mening er fare for at de skal stikke av. Fengslingsvedtak er vanligvis offentlige dokumenter, men fredagens fengslingsdokumenter er unntatt fra offentlighet.

FBI offentliggjorde fredag navn på 19 personer som antas å ha deltatt i tirsdagens terrorangrep mot World Trade Center i New York og forsvarsdepartementet Pentagon i Washington. Sju av disse skal være flygere.

— Det er grunn til å tro at ikke alle gjerningsmennene er døde eller i fengsel. Terrorister befinner seg fortsatt i USA, og de kan prøve å angripe flere ganger, sier en anonym myndighetskilde til CNN.

Bånd til bin Laden

En høyt plassert sikkerhetskilde sier til tv-kanalen at flere amerikanske storbyer var opprinnelige mål for terrorangrep: Atlanta, Boston og Richmond. Angrepene skulle trolig rettes mot høye bygninger og store sportsarenaer. FBI sendte fredag ut en liste over 100 personer som kan ha viktig informasjon om terroristene. Listen er distribuert til politi, flyplasser, tollvesenet og grensevakter. FBI og politiet i New York har opprettet en felles etterforskningsgruppe som leder arbeidet med å oppklare terrorsaken.

Siden tirsdag er totalt 27 personer tatt inn til avhør på oppfordring fra FBI, men mannen som ble tatt natt til lørdag, er den første som faktisk er arrestert.

Bakgrunnen for, og omstendighetene rundt, arrestasjonen er fortsatt uklare. Alle de 19 kaprerne som amerikanske myndigheter navnga fredag, har tilknytning til den antatte bakmannen, Osama bin Laden, ifølge CNN.