Kort tid før opptakene ble vist, lovet forsvarssjefen på Sri Lanka, general Sarath Fonseka, å offentliggjøre bilder som beviser at LTTE-lederen er drept.

**Les BTs leder:

Skjør fred på Sri Lanka**

– Den gode nyheten fra fronten er at liket av lederen av terroristorganisasjonen som ødela landet i 30 år, ble funnet av hæren i dag morges, sa Fonseka i en fjernsynstale.

For å understreke budskapet viste myndighetene tirsdag fre bilder av den drepte LTTE-lederen Velupillai Prabhakaran.

– Fedrelandet er fullstendig frigjort fra separatistenes terror. Vårt mål var å redde det tamilske folk fra LTTEs grep. Nå kan vi alle leve som likeverdige, sa president Rajapaksa i en tale til nasjonalforsamlingen onsdag.

Presidenten rakte deretter ut en utstrakt hånd til den tamilske minoriteten og lovet politiske forhandlinger.

– Vi må komme frem til en hjemmelaget løsning på denne konflikten. Løsningen må være akseptabel for alle grupper. Den må bygge på buddhistisk filosofi og vil bli et eksempel for hele verden, sa han.

– Vi har ingen minoriteter i dette landet. Det er bare to grupper; de som elsker dette landet, og de som ikke gjør det, mente Rajapaksa.

Fjernsynsbilder

Flere fjernsynsstasjoner viste bilder som antas å være av den drepte LTTE-lederen. Den døde var iført kamuflasjeuniform og ansiktet lignet Prabhakarans.

På opptakene kunne man også se lederens identifikasjonsbrikke som var merket med 0.01, og identitetskortet hans fra LTTE.

Regjeringshæren hevdet mandag at Prabhakaran ble drept da han forsøkte å flykte, men dette blir avvist av LTTE-opprørernes «utenriksminister» i eksil, Selvarasa Pathmanathan.

– Påstander

– Den srilankiske regjeringen kommer med ubekreftede påstander. Jeg er kun i stand til å fastslå at vår nasjonale leder er i live og i god behold, sier han til nettstedet TamilNet .

Pathmanathan sier geriljaen vil fortsette å kjempe til det tamilske folkets mål om selvstyre er nådd.

– Regjeringen på Sri Lanka har erklært militær seier. Men de skjønner ikke at dette er en seier uten innhold. Regjering-en har fullstendig mistet tilliten til tamilene på Sri Lanka, sier han.

Saken oppdateres.

REUTERS TV
DAVID GRAY