De to soldatene skal ha falt i kamp ved Zubayr, like utenfor Basra i det sørlige Irak, melder den arabiske tv-kanalen.

De blodige bildene rullet over skjermen i ettermiddag.

Samtidig ble to krigsfanger vist et kort øyeblikk på al-Jazeera. Fangene så ut til å være i dårlig forfatning.

Samtidig kommer meldinger om at amerikanske soldater kan ha blitt drept da de ville overgi seg til irakiske styrker søndag, ifølge en rapport USAs væpnede styrker har mottatt.

FOTO: GAUTE ÅSEBØ

Soldatene tilhørte en militærkolonne som gikk i et bakhold nord for byen Nassiriya i Sør-Irak. 12 soldater er fortsatt savnet etter hendelsen, og en ikke navngitt amerikansk militær tjenestemann sier USA har mottatt opplysninger om at noen av soldatene ble drept da de forsøkte å overgi seg.

En annen amerikanske tjenestemann sier imidlertid at USA har mottatt «motstridende opplysninger» om hendelsen.

— Intet opprør

Bildene fra utkanten av Basra, kommer samtidig med at påstandene om et opprør i den sørirakiske byen tones kraftig ned. Britiske storaviser ryddet forsidene for å fortelle om det «blodige opprøret i Basra». Men onsdag ble hendelsen tonet ned både av Tony Blair og sjiamuslimsk eksilopposisjon.

— Når det gjelder det som er skjedd i Basra i løpet av natten er rapportene sant nok forvirrende. Men vi tror at det skjedde en begrenset form for oppstand, sa Blair til nasjonalforsamlingen.

Også irakiske myndigheter i Bagdad og TV-kanalen al-Jazeeras korrespondenter i Basra avviser at det fant sted et opprør i den viktige havnebyen i Sør-Irak.

- Ingen intifada

Den sjiamuslimske opposisjonsgruppen Sjiamuslimenes øverste råd for islamsk revolusjon i Irak (SCIRI), beskriver hendelsene i Basra som «noen uroligheter». Abu Islam, talsmann for gruppen som holder til i Irans hovedstad Teheran, avviser at det var snakk om et opprør. - Det var enkelte uroligheter tirsdag kveld i ulike deler av Basra, men det var ikke utbredt, og det var ikke en intifada (et opprør). Folk ropte slagord mot Saddam, sier en annen SCIRI-kilde.

Irakiske myndigheter avviser at det har vært et opprør i Basra. Også TV-kanalen al-Jazeera, som har korrespondenter i byen, avkrefter at et sjiamuslimsk opprør har funnet sted.

— Det er veldig rolig i gatene i Basra, og det er ingen tegn til den rapporterte oppstanden, sa journalist Mohammed al-Abdallah onsdag.

(NTB)

FOTO: REUTERS/Al Jazzera