Snø og kulde fortsetter å skape problemer i Europa. Tusenvis av passasjerer er rammet av innstilte fly og tog, og i Sentral-Europa har om lag 30 mennesker mistet livet.

I Polen har 18 mennesker frosset i hjel i løpet av de siste dagene, etter at temperaturen krøp under 33 minusgrader flere steder

— Bare det siste døgnet har ti mennesker mistet livet på grunn av kulden, opplyser en talsmann for polsk politi.

De fleste av de omkomne var hjemløse menn mellom 35 og 60 år, ifølge polititalsmannen.

I Tsjekkia er fire hjemløse funnet døde de siste to dagene, og like mange har frosset i hjel i Litauen.

Stoppet helt opp

Storbritannia har nærmest stoppet opp etter at store deler av fly- og togtrafikken er lammet av snø og kulde. Torsdag falt det ytterligere 20 centimeter snø.

Gatwick-flyplassen utenfor London, en av Europas travleste, var stengt for andre dag på rad. Det samme var flyplassen i Edinburgh i Skottland.

På mange veier var det trafikkaos, og titusenvis av skolebarn måtte være hjemme etter at over 6.400 britiske skoler var stengt torsdag, ifølge BBC. Skottland og det nordvestre England er hardest rammet av vinterværet, men også den sørøstre delen av landet har fått merke vinteren.

Regjeringen lover full gjennomgang av hvordan landets infrastruktur bedre kan håndtere vintervær, mens medier advarer om at britene blir latterliggjort i utlandet for hvor dårlig de håndterer uværet.

Kaos og ulykker

Men også resten av Europa sliter i snøføyka. I Frankrike måtte hundrevis av bilister ta beina fatt etter at de kjørte seg fast i snøhaugene på veier rundt om i landet.

Halvparten av alle togene mellom Paris og London var torsdag innstilt, og 25 prosent av flyavgangene fra flyplassene rundt Paris var innstilt.

Også i Sveits, Østerrike og Tyskland, land som i utgangspunktet er godt vant med vinter, var det til tider kaotisk på grunn av snø og kulde. Trafikkaos og innstilte tog- og flyavganger var gjengangere også her.

I Tyskland omkom tre mennesker i trafikkulykker på grunn av glatt føre torsdag.

I Belgia anslår myndighetene at den samlede lengden på bilkøer på veiene er på hele 500 kilometer.