Villepin la veien til Paris, nordøst for Paris, der han lot seg avbilde mens han hilste på lokale innbyggere, lærere og forretningsmenn— og kvinner. Det er første gang siden opptøyene i Frankrike brøt ut at statsministeren har besøkt bydelene der slagene har stått nattetid.

– Jeg har møtt mange mennesker som virkelig ønsker å komme seg framover i livet, realisere sine planer, finne en jobb. De trenger hjelp, sa Villepin. Besøket var ikke varslet.

– Selvfølgelig er vi nødt til å mobilisere mot følelsen av urettferdighet og diskriminering. Dette er en hverdagskamp som bør engasjere oss alle, hver franskmann og – kvinne, sa Villepin da han var ute i felten.

Senere på dagen, trygt tilbake i vante omgivelser i nasjonalforsamlingen, forsvarte Villepin beslutningen om å utvide unntakstilstanden med tre måneder med at landet aldri tidligere har opplevd uroligheter av så alvorlig karakter.

– Situasjonen er fortsatt alvorlig mange steder. Vi kan ikke akseptere at det brenner over 200 biler hver natt, sa han.

Etter nesten tre uker med opptøyer, er 8.500 bilder brent, 100 offentlige bygninger er vandalisert og rundt 2.800 personer er pågrepet og 600 fengslet.

Det franske senatet stemmer onsdag over forslaget om å utvide unntakstilstanden, som blant annet gjør det mulig for lokale myndigheter å opprettholde portforbudet i sine bydeler.