Det var under et intervju med skaperen av The Simpsons, Matt Groening, på National Public Radios program «Fresh Air» at hsitorien kom frem. Groening kunne fortelle at nyhetskanalen Fox News ble så opprørt over The Simpsons parodi på nyhetskanalen at de truet med søksmål.

En episode av tegneserien inneholdt en «nyhetssending» fra Fox News hvor en såkalt crawltekst rullet nederst på skjermen med overskrifter som «Forårsaker Demokratene kreft?».

Dette ble i overkant for den meget sensitive og høyrevridde nyhetskanalen som altså truet med søksmål. Det måtte de droppe da de ble minnet på at kanalen som sender The Simpsons også eies av Fox-konsernet og mediemagnat Rupert Murdoch, nemlig Fox Broadcast Network. Selv ikke folkene i Fox News syntes at det var en knakende god idé å saksøke sine egne eiere.

Det er ikke første gang Fox News og kanalsjef Roger Ailes skaper overskrifter med trusler om søksmål i år. I sommer forsøkte de å trekke humoristen Al Franken for retten for å stoppe bo-ken hans «Lies and the Lying Liars Who Tell Them». Det eneste Fox News oppnådde var å bidra til å gjøre Frankens bok til en bestselger.

Matt Groening og The Simpsons må likevel la være å lage «falske» overskrifter i crawlteksten i bunnen av skjermbildet i fremtiden. Det «forvirrer» nemlig seerne.

FARLIGE? Satiren i The Simpsons var tydeligvis farlig for høyrevridde Fox News.
REUTERS