En gjeng i Sveriges Television bestemte seg for å ha litt moro med den beryktete motorsykkelklubben Hells Angels. Med knatrende mopeder og vester med påmalte liksomlogoer kjørte de inn foran Hells Angels' klubblokaler i Åkarp i Malmø der de ruste og spant rundt.

Senere ringte de HA og tilbød beskyttelse ...

Avlyttet 33.000 samtaler

Da parodien ble sendt i tv-programmet «Tredje makten» i 2002, falt det på ingen måte i god jord blant lærkledde Hells Angels-gutter. To HA-medlemmer bestemte seg for å ta hevn. Sette seg i respekt. Få slutt på harselasen en gang for alle. 37-åringen som nå er varetektsfengslet i Bergen var en av dem.

Planen var at en tv-ansatt skulle kidnappes og mishandles. Det HA-medlemmene ikke visste, var at politiet spanet på klubben i forbindelse med andre alvorlige saker som ran og narkotika. Blant over 33.000 telefonsamtaler tatt opp på bånd av politiet, dukket det opp flere ordvekslinger om disse planene. Blant annet at tv-journalisten skulle få «men för livet» og «hål i kroppen».

For å få vite adressen til en av dem som hadde parodiert HA, truet mc-medlemmene en kvinnelig ansatt i tv-stasjonen. Hun torde ikke annet enn å gi etter. Enda verre var det at hun heller ikke torde å advare mannen.

— Lo i rettssalen

Et annet HA-medlem fikk jobben med å kidnappe tv-journalisten. Da han i juli for to år siden nærmet seg mannens hjem i en van, sto politiet klar og pågrep ham.

37-åringen ble i mars i fjor dømt til ett år og to måneders fengsel for planlegging av grov mishandling og heleri av mc-utstyr.

Sjefanklager Jörgen Lindberg var misfornøyd. Han krevde fire år.

— I og med at forbrytelsen er et angrep mot ytringsfriheten, er det spesielt alvorlig og det skal komme til uttrykk i straffeutmålingen, sa han før dommen ble avsagt.

Mannen ble også tiltalt for grovt ran, men det ble han frikjent for.

En journalist som var til stede under rettssaken, fortalte følgende om 37-åringens reaksjoner:

— Han lo da han ble ført ut av rettssalen.