• Hvis jeg hadde fått velge, ville jeg blitt værende i Thailand, sier Bodil Flesland (21) fra Bergen. Onsdag kom hun og venninnen Linn Herland (21) hjem til Bergen etter å ha opplevd katastrofen i Thailand.

AUDUN STØLÅS

Bodil hadde vært på en måneds ferie i Thailand da katastrofen rammet landet hun har besøkt hvert år fra hun var 6 år.

— Det er selvfølgelig kjekt å komme hjem igjen og møte venninner og kjente. Men hvis det var opp til meg ville jeg blitt værende i Thailand for å hjelpe til så godt jeg kunne i den forferdelige situasjonen landet er kommet i. Men mine foreldre sa tvert nei til et slikt ønske av frykt for epidemier i kjølvannet av flomkatastrofen, sier Bodil Flesland til Bergens Tidende.

— Det føles ikke så godt å reise fra Thailand slik situasjonen er nå. Når du har vært så mye i landet blir det som å ha en hytte der, sier hun, Du får venner og kjente i landet. Mange av dem som bor der har mistet alt i flomkatastrofen.

Bodil forteller at hun sammen med sin venninne og foreldrene opphold seg på øya Koh Lanta da katastrofen inntraff. De var på vei ut fra stranden med en båt. Plutselig forsvant alt vannet under båten og fisker lå og sprelte i sanden.

— Jeg studerte og filmet fiskene da pappa sa at her er det noe som er galt. To minutter senere så vi vannet komme som en vegg mot oss. Da var det bare å løpe opp i fjellene for å unnslippe vannmassene. Vi ble på fjellet i 24 timer og fikk vann og mat der, forteller hun.

— Straks vi kom ned fra fjellet ble vi kjørt til Krabi. På flyplassen der fikk alle turistene utdelt mat og drikke. De som trengte det fikk også sko. Folk var veldig opptatt av å hjelpe de som trengte hjelp, sier Bodil Flesland.

ØNSKET Å BLI I THAILAND: Bodil Flesland (21) får velkomstklem av Eva Herland, mor til en venninne, på Flesland flyplass i Bergen onsdag. Venninnene Lene Flesland og Kine Herland gledet seg også over å få Bodil uskadd hjem etter de dramatiske opplevelsene i Thailand.<br/>Foto: EIRIK BREKKE