Guvernør Valentina Matvijenko regnes som en nær alliert av president Vladimir Putin.

De to anholdte kan ha vært ute etter å skape politisk kaos, sa polititalsmenn lørdag. Ifølge den russiske sikkerhetstjenesten FSB er de to begge russiske statsborgere, og de skal ha vært i besittelse av to håndgranater og en halv kilo sprengstoff da de ble tatt.

– Man kan rett og slett ikke utelukke at politikere og statsansatte kan bli utsatt for terrorhandlinger. De som driver med slikt, vil trolig dels undergrave sikkerheten og dels skape oppmerksomhet rundt seg selv, sa Valentina Matvijenko lørdag.

Hun tilføyde at politi og sikkerhetstjeneste hadde tatt seg av saken på en svært effektiv måte. Tilhengere av regjeringen i Kreml har den siste tiden advart om at ekstremistgrupper som mottar pengestøtte fra utlandet, kan komme til å begå terrorhandlinger for å skape kaos.

Regjeringens motstandere hevder på sin side at Putin og hans folk sprer usanne rykter om sammensvergelser mot makthaverne i Kreml. Hensikten med dette skal være å skremme folk til å stemme på Putin-lojale politikere ved valgene i år og neste år.