løpet av de to ukene som skogbgrannene har herjet i delstaten Texas i USA har mer enn 170 hjem blitt flammenes rov. Flammene har så langt herjet over 4.000 kvadratkilometer, ifølge CNN .

Det skal ikke være tegn til at skogbrannene skal gi seg, ifølge New York Times.

Dallas

Nå nærmer skogbrannene seg storbyen Dallas, og flere hundre nye boliger er truet av flammeen.

En frivillig brannmann er så lang drept og en annen hardt skadet til nå. Over 1.400 brannmanskaper arbeider med å slukke brannen, i tillegg til 113 soldater.

Startet i vest

Skogbrannen startet i den vestlige delen av delstaten, der det er spredt bebyggelse.

— Midtpunktet er i Panhandle i vestlige Texas, sier April Saginor, talsmann for Texas Forest Service. Han refererer da til området der situasjonen er vurdert som fra «kritisk til ekstremt kritisk».

sy5a509e.jpg

Mange hundre boliger truetDet er imidlertid ikke snakk om én skogbrann. Det er snakk om et rekke større skogbranner. En av de største dekker store deler av Stephens og Palo Pinto Counties, 160 kilometer vest for Dallas. Bare her er det gått med 31 hjem, og 600 hjem er truet av brannene.

I løpet av de to siste ukene har brannene trukket østover, godt hjulpet av knusktørr skogbunn og vind som driver flammene fremover. Store deler av Texas opplever sin tørreste sesong i historien.

— Vi hadde flammer som var opp til 12 meter høye i går kveld. Nå kommer flammene fra alle kanter mot Possum Kingdom Lake, forteller pressetalsmann Lee McNeely til Reuters.

Flere byer evakuert

Nå er minst tre byer vest for Dallas-Fort Worth evakuert. Også et fengsel med over 100 fanger er evakuert.

Guvernør Rick Perry har i et brev til USAs president Barack Obama bedt om statlig krisehjelp. Perry sier at brannene har påvirket alle fylkene i Texas, med unntak av to.

I løpet av dagen i dag har meteorlogoer varslet en pause i de kraftige vindene, og at en kaldfront kan gi noe regn. Men, allerede torsdag kan de brann-kritiske værforholdene komme tilbake.