Marian Clita (59) ble onsdag funnet skyldig i å ha drept den norske kvinnen etter å ha sneket seg inn på rommet hennes på hotellet Radisson Blu 1. mars i fjor.

Vera Vildmyren (42) ble påført i alt 38 knivskader i ansiktet og på halsen, og Clita slo henne også med et kubein og et jernrør. Blant annet ble hun slått så hardt i tinningen at hun fikk kraniebrudd.

Enkemannen fornøyd

Det ble på forhånd spekulert på om Clita ville få en forvaringsdom, men aktor la i stedet ned påstand om 16 års fengsel og påfølgende utvisning fra Danmark.

Vildmyren etterlot seg mann og to barn. Enkemannen Egil Vildmyren sa onsdag at han var fornøyd med at Clita ble kjent skyldig.

— Det har vært meget hardt. Vanskelig. Nå blir det en avslutning på saken. Så må vi komme videre. Arbeide med det, sa han etter rettsmøtet i København Byret.

Men han føyde også til at dommen aldri kan bli rettferdig.

Brast i gråt

Marian Clita har under rettssaken ikke vist et eneste tegn til anger, men torsdag brast det. Han begynte å gråte og snudde seg mot Vildmyrens familie.

— Jeg føler med dere, sa han, ifølge aftenposten.no.

Tidligere har han kjeftet på aktor fordi hun i sin prosedyre fremholdt at han har psykopatiske trekk. Selv mener Clita at han er helt normal, og han avviser at han er noen «sadist», slik han føler han er fremstilt.

Clita anker ikke dommen på 14 års fengsel.