Vlad Tepes, også kjent som Spidderen, kan bli klonet dersom tre forretningsmenn får det som de vil. Initiativet kommer etter at medisinske rapporter hevder vampyrer kan ha vært utsatt for en sykdom som i dag er begrenset av moderne medisin. Forretningsmennene drar til Romania neste måned, skriver avisen Libertatea. Gruppen har ifølge avisen også henvendt seg til Roslin-senteret i Skottland, som klonet sauen Dolly.

En sjelden stoffskiftesykdom kan ha vært kilden til vampyrlegendene, mener David Dolphin ved Universitetet i British Columbia i Canada. Vampyrer kan ha lidd av en sykdom kalt porfyrí. Sykdommen hindrer produksjonen av hemoglobin, som gir blodet dets røde farge. Legevitenskapen har ennå ikke kommet opp med noen kur, men tilstanden var antakelig mye verre i middelalderen.

Vlad levde på midten av 1400-tallet og var adelsmann av Valakia. Han var kjent som Dracula grunnet farens medlemskap i en ungarsk ridderorden. Han spiddet sine fiender på pæler, og slik oppsto myten om den blodtørste greven. Han inspirerte Bram Stoker til romanen Dracula fra 1897. Vlad er gravlagt på Snagov-øyen på en innsjø nær Bucuresti.(Origo)