Riksadvokat Menachem Mazuz mener det er kommet fram tilstrekkelig bevis til at det kan tas ut tiltale mot presidenten.

Den endelige avgjørelsen vil likevel ikke bli tatt før det er gjennomført en høring hvor Katsav vil få anledning til å legge fram sin versjon av saken, opplyser justisdepartementet tirsdag. Så lenge han er president, kan han kun dømmes hvis nasjonalforsamlingen stiller ham for riksrett.

I så fall vil Katsav bli Israels første sittende president som tiltales for en forbrytelse. Han har tidligere lovet å trekke seg hvis det blir tatt ut tiltale.

– Svertekampanje

Presidenten har så langt avvist beskyldningene fra flere kvinner som har jobbet for ham. Selv mener Katsav at han er offer for en svertekampanje.

– Presidenten er overbevist om at det vil bli klart for alle at han er offer for falske anklager i et forsøk på å presse ham ut av jobben, sa Katsavs advokat David Liba’i tirsdag.

Liba’i sa også at han tror riksadvokat Mazuz vil trekke trusselen om tiltale når han har hørt Katsav forklare seg under den planlagte høringen.

Beskyldninger

Den 61 år gamle presidenten beskyldes blant annet for å ha voldtatt en tidligere ansatt i turistdepartementet, og for seksuell trakassering av tre andre kvinner som jobbet i presidentpalasset.

Den israelske presidenten har kun representative oppgaver og ingen politisk funksjon.

RONEN ZVULUN