Domstolene håper at skjerpede straffer vil virke avskrekkende på de mange lommetyvene som overfaller folk på gaten og deretter stikker av gårde på motorsykler. I enkelte tilfeller har ranerne hogget av hendene på ofre som nekter å gi fra seg penger og mobiltelefoner, skriver avisen Yangcheng Aftenblad mandag.

De siste tre årene er det meldt om over 64.000 tilfeller av væpnede ran, og nesten 85.000 personer er dømt. Ransbølgen har skapt stor frykt blant befolkningen i provinsen, ifølge avisen.

Kriminaliteten i Guangdong, som grenser til Hongkong, har økt kraftig i takt med den økonomiske utviklingen i området de siste 20 årene. Titalls millioner kinesere fra andre og fattigere provinser har flyttet hit i jakt på fabrikkjobber. I mange byer er det langt flere immigranter enn lokale. Eksperter mener også at de økende økonomiske forskjellene bidrar til at kriminaliteten vokser.

Lokale fjernsynsstasjoner har av og til kunnet vise grusomme bilder av personer som blir dratt etter motorsykler når de nekter å gi fra seg veskene. I enkelte tilfeller har ranerne også hakket av hender for å få tak i verdisaker.