I et radiointervju søndag kveld sa borgermester Marcelo Ebrard at den dramatiske beslutningen om å stanse all aktivitet, inkludert kollektiv transport, kan bli tatt mandag eller senest tirsdag.

Ebrard sa at på en alarmskala fra én til ti, er byen, som har 20 millioner innbyggere, allerede på åtte.

Hittil er det registrert 45 døde i storbyen, hvorav fem bare i løpet av søndag. Selv om det ikke er endelig fastslått at de døde av det fryktede H1N1-viruset, regner helsemyndighetene det som overveiende sannsynlig.

Metro, handel, industri Dersom epidemien fortsetter og det blir bestemt å heve alarmberedskapen til ti, vil bussene stanse, og den internasjonale flyplassen og t-banesystemet, som daglig frakter 5 millioner passasjerer, vil bli stengt.

Mye av handelen og industrien i byen blir stengt fra mandag, i samråd med de forskjellige handels— og industrikamrene, trass i store økonomiske kostnader, gjorde Ebrard klart.

– Det første vi må tenke på, er å redde liv, sa Ebrard ifølge avisa La Jornada. Han sier at den kommende uka blir avgjørende for å stanse epidemien, siden det tar ti dager å kutte smittekjeden.

Folketommer gater Allerede før helgen oppfordret myndighetene alle til å holde seg mest mulig hjemme og unngå kontakt med andre for ikke å bli smittet.

Alle skoler er stengt både i hovedstaden og i nabodelstaten Estado de Mexico. Gater, barer og restauranter var nesten folketomme i helgen, og de som var ute, brukte ansiktsmasker.

Søndag ble gudstjenesten i katedralen overført på TV mens kirkene var stengt for kirkegjengere. Alle dåpsseremonier og konfirmasjoner ble avlyst.

Avlyser arrangementer

Hundrevis av tilstelninger som konserter og idrettsarrangementer er avlyst, og to av byens store kinokjeder avlyste alle forestillinger. En viktig fotballkamp gikk av stabelen på byens store olympiastadion uten publikum.

Domstolene, som daglig behandler saker for 30.000 mennesker, stanset mandag all virksomhet inntil videre.

Likevel er det noen som ikke har noe valg. Gatefeieren Daniela Briseño sier at hun burde blitt hjemme, men at hun har en familie å ta seg av og derfor trenger sin beskjedne lønn.