Treningsbanen er landingsplass for amerikanske militærhelikoptre. Men fotballjentene i Kabul Club lar seg ikke stoppe. Til sommeren kommer de til Norway Cup. Vi har fulgt dem gjennom vinteren med videokamera.

— Jeg håper at afghanske fotballspillere en dag blir like berømte og gode som Ronaldo, sier Khalida Popal (23).

Hun er lagleder for Kabul Club, et fotballag med jenter fra 12 til 19 år som trener tre ganger i uken.

På rommet hennes henger en plakat med det store forbildet. Popal sier at alle jenter elsker Ronaldo fordi han er så kjekk. Men hun er enda mer betatt av ferdighetene hans -- selv om hun synes han skuffet stort i fotball-VM i fjor.

— Han gjorde jo ingenting på banen - ingenting, sier Popal og ler.

Norway Cup

Også hun er landslagsspiller. I og med at nesten ingen gifte afghanske kvinner får spille fotball, er også mange av Popals spillere med der.

Våren 2010 fikk Popal hjelp til å komme i kontakt med den norske ambassaden i Kabul. Jentene i Kabul Club hadde fått høre om verdens største fotballturnering for barn og ungdom, Norway Cup, og ville gjerne delta. Det norske forsvaret valgte heller å invitere et afghansk guttelag. Men jentene fikk lovnad fra den norske ambassadøren i Kabul, Kåre R. Aas, om at de skulle få komme i 2011.

Journalist Anders Sømme Hammer har fulgt jentene siden i fjor høst med videokamera. I en dokumentarserie på fem episoder får vi møte jentene på trening, kamp og i dagliglivet.

Store utfordringer

Mange av jentene møter stor motstand fra mannlige slektninger som mener det ikke sømmer seg for jenter å drive med idrett. Og foreldrene er redde for at de skal komme i kontakt med gutter eller bli trakassert når de spiller. Khalida Popal har selv hatt lange diskusjoner med faren og brødrene for å få lov til å drive med det hun elsker.

— Endelig har vi muligheten til å spille fotball og utvikle oss som idrettsutøvere. Det er en kjempestor mulighet for jenter, sier Popal.

Nå leder hun det afghanske fotballforbundets kvinnekomité, og insisterer på at hun skal bruke livet sitt på å utvikle afghansk kvinnefotball.

— Fredager er det verste jeg vet, da sitter jeg bare hjemme og kjeder meg. Jeg elsker å jobbe, sier Popal.

Følg med - ny episode neste lørdag!