Den pakistanske beslutningen er en følge av beskyldninger om militær infiltrasjon over grensen, sa viseutenriksminister Riaz Mohammad Khan på en pressekonferanse i Islamabad tirsdag.

Afghanistan har i flere år beskyldt Pakistan for å hjelpe Taliban-opprørerne i nabolandet, noe pakistanske myndigheter jevnlig avviser.

Men tirsdag reagerte Afghanistan med sinne over nyheten fra Islamabad.

– I stedet for å sette i gang uviktige ting må vi konfrontere terroristene på en virkelig måte. Å gjerde inn eller minelegge grensen er verken virkningsfullt eller praktisk, sier en talsmann for Afghanistans president Hamid Karzai til AFP.

– Dette er vi imot. Det er ikke på grensen dette problemet ligger, la han til.

Grensen mellom landene er lang, uveisom og uoversiktlig, og det har alltid vært stor trafikk i disse områdene, der samme folkegruppe bor på begge deler av grensen.

Deler av grensen er også områder der pakistanske myndigheter har liten og ingen myndighet. I disse såkalte stammeområdene mener mange eksperter at Taliban-ledere og al-Qaida-medlemmer holder seg skjult.

– Pakistans hær har fått i oppgave å utarbeide hvordan deler av grensen kan gjerdes inn og minelegges. Dette vil bli gjort på utvalgte steder, sa han.

– Disse tiltakene kommer i tillegg til tiltak vi allerede har gjennomført for å hindre militær aktivitet fra Pakistan og inn i Afghanistan, la han til.

Det ble ikke opplyst hvor langs grensen det er aktuelt å sette opp gjerde.

GRENSEKONTROLL: En pakistansk soldat patruljerer grensen mellom Pakistan og Afghanistan. Grensen kan nå bli stengt og minelagt.
scanpix