• Mange københavnske taxisjåfører med muslimsk bakgrunn vil være villige til å stille sine drosjer til disposisjon for terrorister i «den gode saks hensikt».

De vil være villige til å kjøre taxien inn i en menneskemengde og la den eksplodere der. Derfor må arabiske drosjesjåfører holdes under oppsikt av sine danske sjåførkolleger. Vi må også ha rett til å nekte å kjøre arabiske taxikunder.

Stor ståhei

Dette utspillet fra webredaktør Søren H. Nicolaysen på taxisjåførenes nettside taxinyt.dk vakte i går stor ståhei i Danmark. Det danske rådgivningssenteret mot rasediskriminering kalte utspillet for «forhånende og rasistisk» og har anmeldt nettsiden til politiet.

— Men vi må kalle en spade for en spade, det er jo fra muslimene vi må forvente et angrep, forsvarte Nicolaysen seg. Han ville ikke trekke sine påstander tilbake.

Det er London-terroristenes trussel mot Danmark som har ført til øket frykt for at danskboende muslimer kan bli brukt i et angrep i Danmark.

I artikkelen hevder webredaktøren at en taxi med en muslim bak rattet kan brukes som et terrorinstrument fordi den ikke vekker oppsikt.

For å dokumentere at taxier tidligere er tatt i bruk i terrorsammenheng, viser han til en episode utenfor BBC i London i 2001, da en drosje skulle brukes som «bombe» og måtte sprenges av britisk politi.

— I København er mange taxier i muslimsk besittelse. Det er ikke vanskelig å fingere et tyveri av taxien og deretter bruke den i terrorhensikt, skriver Nicolaysen.

Tar avstand

Den offisielle danske taxiorganisasjonen var i går raskt ute og tok avstand fra påstandene i nettartikkelen.

I artikkelen hevdet Nicolaysen også at danske taxisjåfører heretter må ha rett til å avvise arabiske kunder, særlig dersom de kommer trekkende med en mengde kofferter.

— Taxisjåfører har kjøreplikt, men det må være god nok grunn for å nekte å kjøre en passasjer, dersom vi frykter at passasjeren oppbevarer sprengstoff, tenk bare på hvilken skade en selvmordssjåfør kan gjøre på Kastrup eller på Rådhuspladsen, heter det i den omstridte artikkelen.

Nicolaysen oppfordrer sine sjåførkolleger til straks å alarmere politiet dersom de synes at en utenlandsk taxikollega oppføre seg mistenkelig.

Fredag ble en utenlandsk bussjåfør skallet ned av en passasjer på en holdeplass i Hellerup utenfor København. Sjåføren var ingen muslim, men en indisk sikh. Passasjeren skallet til ham, sa «London» og forsvant.