Han lover blant annet å redusere statsministerens makt hvis han selv blir statsminister.

Svekket tillit

Cameron, som er leder for det konservative opposisjonspartiet, vil styrke Parlamentets innflytelse på bekostning av regjeringens, skrev han i en artikkel i London-avisen The Guardian tirsdag. Han mener dette er nødvendig for å gjenreise folkets tillit til politikerne.

Denne tilliten er sterkt svekket av skandalen omkring politikernes misbruk av frynsegoder. Skattebetalernes penger har gått til alt fra hundemat til renovering av boliger. Saken har rammet alle de tre store partiene, men regjeringspartiet Labour hardest.

Omfordeling av makt

– Jeg tror det fremste målet for den nye politikken vi trenger, må være en storstilt, gjennomgripende og radikal omfordeling av makt. Makten må overføres fra staten til samfunnsborgerne og fra regjeringen til Parlamentet, mener David Ca-meron.

Kommende statsminister?

Artikkelen hans vekker oppsikt fordi den konservative partisjefen om vel ett års tid kan være statsminister i Storbritannia. Nyvalg må holdes senest i juni neste år, og meningsmålinger viser at Camerons parti er favoritt til å vinne dette valget.

VIL HA FORANDRING: David Cameron kan bli britenes neste statsminister.
NIGEL RODDIS