— Vi ber President Vladimir Putin stoppe ødeleggelsen av Mir og konstruere en Mir 2, sier kommunistpartiets representant i det russiske parlamentet, Gennadij Selesniov ifølge BBC News.

Selesniov mente videre at penger som russerne tjener på den internasjonale romstasjonen ISS bør settes av til et nytt Mir-prosjekt. Mir bør videre holdes i bane slik at Mir 2 kan ta over utstyret om bord.Kommunistene ser romstasjonens skjebne som et tegn på Russlands forfall etter sovjetperioden. Neste måneds 40-års jubileum for Jurij Gagarins flukt i rommet gjør dem ekstra bitre, skriver BBC News.

Mange russere sørger over Mirs endelikt i Stillehavet på fredag. Romstasjonen har siden oppskytningen i 1986 vært et symbol på landets status som supermakt. Nylig demonstrerte et hundretalls personer i Moskva mot planene. Demonstrantene hevdet at drivstoffet, som ble brakt til romstasjonen, burde løfte den i stedet for å styrte den, rapporterte nyhetsbyrået Itar-Tass.

Det store antallet rekorder Mir har satt for aktiviteter i rommet har bidratt til den nasjonale stoltheten. Mange føler også at Russland ikke er blant de viktigste aktørene i Den Internasjonale Romstasjonen (ISS). De frykter at Russlands teknologiske utvikling vil lide under fraværet av Mir.

Myndighetene argumenterer imidlertid med at det internasjonale samarbeidet som ISS representerer vil stimulere russisk teknologi og økonomi.(Origo)